MENIU

Cum arată Mar-a-Lago, reședința cu 121 de camere și 33 de bai a lui Donald Trump. Imobilul are o vechime de aproape 100 de ani - VIDEO

Mar-a-lago, reședință Donald Trump

Mar-a-Lago, reședința fostului președinte american Donald Trump, a revenit în atenția publică după ce agenții FBI au făcut acolo percheziții la începutul acestei săptămâni. Însă pe lângă faptul că este locuința controversatului Donald Trump, clădirea are și o istorie interesantă de aproape 100 de ani. Vila are 121 de camere, 33 de băi și un teren de golf. 

„Naţiunea noastră trăieşte vremuri întunecate, frumoasa mea casă, Mar-a-Lago din Palm Beach, Florida, este sub asediu şi a fost percheziţionată şi ocupată de numeroşi agenţi FBI”, a declarat Trump în urmă cu câteva zile. Fostul președinte american nu a precizat motivele pentru care agenții FBI au descins luni la reședința sa din Florida, o casă impresionantă, construită acum aproape un secol.

Ridicarea edificiului a început în 1924, iar întreaga construcție a fost gata 3 ani mai târziu. Pe atunci era deținută de moștenitoarea imperiului General Foods, Marjorie Merriweather Post. Întregul complex pe care se află clădirea a fost cumpărat de Donald Trump în 1985 pentru 10 milioane de dolari.

"Sunt fericit pentru că această casă incredibilă va rămâne în picioare pentru mult timp după ce eu nu voi mai fi. Cine știe ce s-ar fi întâmplat cu ea când Donald nu va mai fi, nu va mai putea plăti facturile de la Mar-a-Lago. Dar acum este salvată și sunt foarte fericit", a afirmat Trump

Întregul complex care înconjoară vila Mar-a-Lago are o suprafață de 5.810 metri pătrați și se află pe o insulă din Comitatul Palm Beach din Florida, având Oceanul Atlantic la est. În timpul mandatului prezidențial, Donald Trump a făcut numeroase vizite aici și a numit reședința „Casa Albă din Sud”. Tot aici a primit mai mulți șefi de stat străini, printre care și fostul premier japonez Shinzo Abe și președintele chinez Xi Jinping. 

În 2019, Melania și Donald Trump și-au stabilit reședința principală la Mar-a-Lago. Câteva luni mai târziu o femeie de naționalitate chineză a fost condamnată la 8 luni de închisoare fiindcă a pătruns ilegal pe proprietatea din Florida a lui Donald Trump având asupra sa pașapoarte chineze și un hard-disk virusat. 

Mai multe articole despre:
mar a lago resedinta trump palat trump