MENIU

Cum arată hotelul care, de fapt, nu este hotel. Nu te poți caza, nu îl poți vizita VIDEO

Hotelul în care nu poți să de cazezi, oricât au plăti. Foto/Captură video

Deși arată ca un hotel, nu este! Construcția ciudată are o destinație care îi păcăleștie pe toți șoferii care opresc în parcarea sa în speranța că au unde să se cazeze după o zi obositoare la volan.

În Australia există o clădire care, în aparență, arată ca un hotel, scrie pe ea că este hotel, dar este doar o simplă sculptură. Asta deși noaptea se aprind lumini la anumite etaje pentru a lăsa impresia că acolo sunt cazați oameni.

La început, clădirea mare și dreptunghiulară cu un semn mare și roșu "HOTEL" în partea de sus pare destul de normală, dar apoi începi să realizezi că nu este atât de impunătoare pe cât ar trebui să fie și că este situată în mijlocul unui câmp sterp, iar atunci lucrurile încep să devină confuze. Dar totul este conceput...

Ca să fie și mai confuz, noaptea, unele dintre ferestre sunt luminate, ceea ce face să pară că unele dintre camere sunt ocupate. Dar nu există camere, iar în clădire nu se poate intra, deoarece întreaga clădire este o sculptură concepută în scopuri pur ornamentale.

Proiectat de artistul local Callum Morton, Hotel EastLink a fost inaugurat în 2007 și de atunci îi derutează pe automobiliști. Nu este la fel de mare ca un hotel înalt - 20 de metri înălțime, 12 metri lățime și 5 metri grosime - dar trecând pe lângă el cu viteză mare pentru prima dată, este foarte greu de spus, așa că nu este de mirare că oamenii îl caută online și chiar sună pentru rezervări, scrie odditycentral.com.

 

O construcție la derută

 

"Automobiliștii îl vor vedea din mașină ca pe un hotel real și poate că, în timp, ca pe o recuzită ciudată și de-scalată care a scăpat dintr-un parc tematic sau de pe un platou de filmare", a descris artistul Callum Morton conceptul acestui proiect la începutul anilor 2000. Acum, aproape două decenii mai târziu, creația sa încă se joacă cu mințile oamenilor care trec pe lângă ea pe drumul cu taxă EastLink din cartierul Dandenong din Melbourne.

"Cred că este destul de interesant modul în care, punând ceva într-un spațiu care este ușor seducător sau este puțin ciudat, poate că se schimbă modul în care oamenii se gândesc la artă", a declarat Callum Morton despre lucrarea sa unică.