MENIU

Cum arată fiica celebrului fizician Stephen Hawking

Lucy Hawking, fiica lui Stephen Hawking, a dezvăluit într-un interviu pentru BBC cum este să fii fiica celebrului astrofizican. 

"Tatăl meu aducea la cină cercetători în fiecare seară care discutau tot felul de subiecte extraordinare. Poți să îl întrebi orice. Sigur vei primi răspuns. Era petrecerea de 8 ani a fiului meu când un băiețel l-a întrebat ce se întâmplă cu el dacă ajunge într-o gaură neagră. Așteptam cu nerăbdare răspunsul lui. Tata a răspuns: te vei transformă în spaghetti. Toți copii au fost uimiți de răspunsul lui și s-au distrat copios”, a povestit Lucy.

„Tatal meu avea căruciorul electric și mergea cu viteză mare pe străzi. Era oroare, amuzament și șoc. Oamenii se întrebau cum merge acest om și ce fac acești copii cu el”, a mai spus ea. 

Suferind de scleroză laterală amiotrofică, o maladie paralizantă cu care a fost diagnosticat pe când avea 21 de ani, Stephen Hawking se deplasează într-un scaun cu rotile și comunică prin intermediul unui computer și al unui sintetizator vocal. Profesorul îi îndeamnă pe toți oamenii cu dizabilități fizice să se concentreze asupra lucrurilor pe care le pot face și să nu regrete lucrurile pe care nu pot să le facă.

Mai multe articole despre:
Stephen Hawking Lucy Hawking