MENIU

Cum ar arăta Capitala în cazul unui cutremur major – studiu ALARMANT

Cum ar arăta Capitala în cazul unui cutremur major

În cazul unui contremur major, peste 2000 de clădiri din Capitală s-ar putea prăbuși. 400 de străzi ar putea fi blocate de rămășițele din imobile și peste 200 de hectare ar putea fi acoperite de dărâmături. Așa ar putea arăta orașul după un seism de mare intensitate, potrivit celei mai noi platforme online lansată, joi, în București.

În caz de cutremur major, suprafața acoperită de dărâmături în București ar fi de 14 ori cât Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai mari din oraș. Este concluzia șocantă a unui studiu recent. Avem capitala cu cel mai mare risc seismic din Europa. În centrul orașului, acolo unde multe clădiri stau să cadă și fără să fie vreun seism.

Potrivit celui mai optimist scenariu, Bucureștiul va avea nevoie de zeci de ani pentru a consolida toate clădirile vechi.

Un studiu arată că fațada acoperită de dărâmături, în Capitală, ar fi de 14 ori cât Parcul Cișmigiu, unul dintre cele mai mari din oraș. Nu mai puțin de 24 de kilometri de drumuri ar putea fi acoperite de dărâmături și 400 de străzi ar fi blocate cel puțin parțial.

,,Autoritățile pot folosi harta pentru a estima zonele ce ar putea deveni greu accesibile și pentru a continua analizarea fondului construit, iar fiecare dintre noi poate începe să privească locurile pe care le frecventează și în termeni de accesibilitate post seism’’, precizează platforma dupacutremur.ro.

DupaCutremur.ro este un proiect Re:Rise și geo-spatial.org prin care se lansează un îndemn la pregătire și învățare, ilustrând atât amprenta clădirilor vulnerabile (RS I, U1, U2, U3, RS II), cât și aria aproximativă în caz de colaps a acestor clădiri, precum și segmentele de drum în risc de blocaj din cauza dărâmăturilor.

Mai multe articole despre:
capitala cutremur major bucuresti studiu alarmant