MENIU

Cum alegi o boxă portabilă de calitate?

Cum alegi o boxă portabilă de calitate?

Boxa portabilă este un dispozitiv de dimensiuni reduse care îți permite să asculți muzica redată de telefon sau tabletă la o calitate foarte bună. În funcție de caracteristicile pe care le are, boxa portabilă poate să fie sursa de distracție a petrecerilor sau poate să fie sursa de relaxare de care ai nevoie atunci când ești singur.

Dacă la început boxele portabile erau simple mofturi, pe măsură ce oamenii au trecut de la clasicele radiouri și combine muzicale la surse mult mai mici de muzică (telefoane, mp3 playere etc.), acestea au devenit aproape indispensabile.

Alegerea unei boxe de calitate

Când alegi o boxa portabila, trebuie să ții cont de mai multe criterii, în așa fel încât sunetul pe care îl obții să fie de cea mai bună calitate. Cele mai importante criterii sunt următoarele:

  1. Calitatea redării. Din cauza dimensiunilor reduse, boxele portabile nu pot concura tot timpul cu un sistem audio clasic. Multe boxe nu reușesc, așadar, să asigure calitatea dorită de consumator. Este important să te asiguri că boxa este suficient de puternică, are o frecvență care să poată asigura un bas de calitate (în general între 20 și 60 Hz) și poate asigura un sunet clar.

 

  1. Conectivitatea. Boxa portabilă pe care o alegi trebuie să poată fi conectată la cât mai multe dispozitive. Conectivitatea este, așadar, esențială. Cea mai importantă și cea mai folosită formă de conectare a unui dispozitiv la boxa portabilă este Bluetooth. La început, exista doar bluetooth 2.1, care putea asigura un singur canal de 2.1 Mbps. Ulterior au apărut Bluetooth 3.0 sau 4.0, mult mai puternice.

 

  1. Autonomia. Toate boxele portabile sunt dotate cu o baterie Li-Ion, care le permite să funcționeze fără a fi conectate la o sursă de energie electrică. Acumulatorii au o capacitate diferită, care poate ajunge chiar și la 10 000 mAh. Partea mai puțin plăcută este faptul că acumulatorii sunt destul de grei. O boxă portabilă cu acumulator de 10 000 mAh s-ar putea să cântărească peste 1.5 kg. Partea bună este că aceasta poate asigura o autonomie de până la 24 de ore.

 

  1. Modul în care este construită boxa. Majoritatea boxelor portabile sunt realizate din plastic. Foarte rar, vei găsi boxe din lemn, însă acestea sunt scumpe și de cele mai multe ori nu merită. Atunci când te uiți la construcție, este bine să ai în vedere detalii precum rezistența la șocuri, praf și apă. Cel mai probabil, boxa va fi folosită pentru capacitatea să de a fi deplasată dintr-un loc în altul. Astfel, nu o vei folosi acasă, ci atunci când mergi la iarbă verde, la plajă sau în alte locuri în care nu ai boxe mai mari și mai puternice.

 

  1. Alte dotări. Boxele portabile moderne sunt dotate cu tot felul de alte funcții interesante, cum ar fi conectarea la Wi-fi, slocturile microSD, protocolul NFC sau aplicațiile pentru mobil. Toate sunt importante și toate pot aduce un plus de eficiență boxei pe care o achiziționezi.
Mai multe articole despre:
boxa portabila