Cum alegi cea mai proaspătă carne. Detaliile la care trebuie să fii atent
Prospețimea cărnii este foarte importantă pentru sănătatea noastră. Specialiștii ne recomandă să verificăm mereu datele de pe ambalaj. În cazul în care comerciantul nu vrea sau nu știe să-ți dea informații cu privire la data la care a primit marfa, verific-o singur, ținând cont de câteva aspecte.
Carnea de vita
Carnea de vita pentru friptura trebuie sa aiba o nuanta puternica de rosu, grasime si os. Cu cat carnea este mai veche si cu cat este tinuta la aer mai mult timp, culoarea se schimba in maro cu tente de gri, iar oasele se decoloreaza.
Carnea de pui
Carnea de pui fara piele trebuie sa fie de culoare roz si sa para umeda. In cazul puiului cu piele, nuanta pielii trebuie sa varieze de la alb la galben foarte deschis. Indiferent de culoare, aceasta trebuie sa fie uniforma si sa nu prezinte pete.
Carnea de peste
Persoanele care nu locuiesc langa ocean sau in apropierea unei zone de pescuit cumpara, cel mai probabil, carne de peste congelata. Cei mai multi comercianti ingheata capturile de indata ce le-au prins, pentru ca pestele sa isi pastreze textura si aroma. Recomandat in cazul carnii de peste este ca aceasta sa fie gatita chiar in ziua in care a fost cumparata, sau cel tarziu a doua zi.
Carnea de miel
Culoarea carnii de miel poate varia de la roz la rosu inchis. Cu cat este, insa, mai deschisa culoarea, cu atat este mai proaspata carnea. Evita carnea de miel a carei grasime a luat deja o nuanta galbuie.
Carnea de porc
In cazul carnii de porc, culoarea roz, fermitatea carnii, grasimea si oasele albe, usor umede, sunt semne de prospetime. Este de evitat carnea de porc cu pete maronii sau zone decolorate.
sursa: bzi.ro