MENIU

Cum alegi bradul de Crăciun ca să reziste cât mai mult. Toată lumea trebuie să ştie aceste trucuri

<p style="text-align: left;">Cum alegi bradul de Crăciun ca să reziste c&acirc;t mai mult. Toată lumea trebuie să ştie aceste trucuri</p>

Crăciunul se apropie, iar tu ar trebui să cumperi bradul pe care îl vei împodobi în Ajun. Însă, dacă nu ştii cum să-l alegi corect, este foarte posbil ca pomul să se usuce înainte de vreme, după doar câteva zile. Iată mai jos câteva sfaturi utile despre cum să cumperi cel mai proaspăt brad, dar şi cum să-l îngrijeşti cât stă în casă la tine!

1. Acele nu trebuie să cadă - Bradul trebuie să aibă crengile ridicate, iar acele trebuie să aibă o culoare verde închis. Pentru a vedea dacă e proaspăt tăiat, strânge uşor cu mâna o crenguţă. Acele nu trebuie să-ţi rămână în palmă. De asemenea, prinde bradul de tulpină şi scutură-l viguros. Vei vedea dacă acele cad. În acest caz, recomandat este să nu cumperi.

2. Tulpina, uşor lipicioasă - Atinge cu palma tulpina şi crengile. Ele trebuie să fie lipicioase, iar pe mână ar trebui să-ţi rămână urme de sevă. Dacă nu se întâmplă acest lucru, înseamnă că bradul a fost tăiat cu ceva timp în urmă.

3. Crengile trebuie să fie flexibile – Îndoaie uşor o creangă şi vezi dacă, odată ce i-ai dat drumul, revine rapid la forma iniţială. Crengile trebuie să fie elastice.

4. Observă ghiveciul - Dacă alegi un brad plantat în pământ, ar trebui să ridici ghiveciul şi să observi dacă recipientul prezintă găuri pentru scurgerea apei. De asemenea, prin acele găurele se poate observa rădăcina pomului – un lucru care îţi spune că bradul nu este tăiat şi înfipt doar în pământ.

5. Ambalează bradul în plasă specială - Astfel, crengile nu se vor lăsa, iar bradul va fi protejat cât timp stă depozitat. Unii comercianţi îţi ambalează pomul gratuit, la alţii te costă 5 lei. Când ajungi cu bradul acasă, recomandat este să îl ţii în plasa în care a fost ambalat, pentru a-i păstra forma.

6. Roagă vânzătorul să-ţi ofere un brad din ultimul lot adus - În piaţă, vei găsi multe oferte şi mulţi comercianţi dornici să facă vânzare. Întreabă-i care sunt brazii din ultimul lot adus şi alege-ţi pomul dintre aceştia. În acest fel, nu vei cumpăra un brad care stă în piaţă deja de o săptămână.

7. Unde depozitezi bradul - Se depozitează în locuri cu temperaturi scăzute precum balcon, garaj, magazie sau, dacă locuieşti la curte, îl poţi ţine în aer liber.

8. Pune pomul în apă - Pentru a-l păstra cât mai mult proaspăt până îl decorezi, ţine bradul într-o căldare cu apă în care ai turnat o cană de zahăr. Completează lichidul ori de câte ori este nevoie.

9. Înfige la baza tulpinii un cartof - Un alt truc la care să apelezi pentru a-i menţine prospeţimea: ciopleşte tulpina la bază şi ascute-o până când ajunge să arate ca un ţăruş. Apoi, înfige un cartof mare, proaspăt. Bradul îşi va trage nutrienţii din cartof şi nu se va usca foarte repede, conform click.ro.

10. Ţine bradul departe de căldură - Înainte de a-l aduce în casă pentru a-l împodobi, stabileşte locul în care îl vei ţine. Acest spaţiu trebuie să fie departe de orice sursă de căldură precum calorifere, radiatoare etc. De asemenea, locul trebuie să fie într-un colţ umbrit al camerei.