MENIU

Cum abordezi discuțiile privind salariul anterior și câți bani ar trebui să ceri

Cel mai bun lucru pe care-l poti face atunci cand angajatorul te intreaba cati bani ai castigat in trecut este sa REFORMULEZI intrebarea, pentru a da un raspuns legat de suma exacta la care te gandesti, scrie manager.ro citând jobs.aol.com.  

De exemplu: "Doresc un salariu de 2.000 de lei pe luna". In unele cazuri, raspunsul va fi acceptat si interviul de angajare va evolua. In alte situatii, angajatorul te va intreba "cat castigai inainte". Daca te confrunti cu asemenea discutii, incearca urmatoarele variante:
 
"Aceasta informatie este confidentiala, dar eu doresc un salariu de... "
 
"Angajatorii mei din trecut au spus ca aceasta informatie trebuie sa ramana confidentiala, dar eu doresc un salariu de... "
 
"Nu as vorbi in mod normal despre asa ceva, dar doresc un salariu de... "
Cei mai multi angajatori se vor opri dupa acest pas. Daca insista sa afle mai multe detalii, trebuie sa decizi daca "te tii tare" (si risti sa pierzi ocazia respectiva) sau "te dai batut" si accepti salariul oferit de seful respectiv.
 
Daca te afli intr-o situatie in care ai mai multe optiuni, adica UNA FERICITA, ai putea decide ca nu esti interesat sa lucrezi pentru un angajator care te respinge la interviu, deoarece nu i-ai comunicat informatiile tale financiare.
 
Daca nu ai de ales, ai putea sa-i "faci jocul". Totusi, tine minte ca ai putea fi manipulat si pe viitor de acel angajator.
 
Oricum te-ai descurca intr-o asemenea situatie delicata, tine minte ca exista o optiune de care trebuie SA TE FERESTI: nu trebuie sa minti NICIODATA.
 
Daca decizi sa vorbesti despre cat castigai in trecut, trebuie sa fii corect, deoarece angajatorii vor afla, mai devreme sau mai tarziu, ca au fost mintiti in fata si ar putea lua masuri.

Mai multe articole despre:
salariu măsuri CV interviu de anagajare agajatori