MENIU

Cum a reușit un deținut să orchestreze escrocherii de zeci de mii de lei din închisoare: mai mulți pensionari i-au căzut victime 

Politiștii din Târgu Jiu au reținut pentru 24 de ore doi bărbați, unul de 29 de ani, din Târgu Jiu, și celălalt, de 46 de ani, din Piatra Neamț, încarcerat deja la Penitenciarul Arad, bănuiți de înșelăciune prin metoda „accidentul".

Sâmbătă noaptea, polițiștii din Târgu Jiu au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cã mama sa, de 79 de ani, din comuna Runcu, sat Valea Mare, a fost sunatã de către un bărbat care s-a recomandat a fi medic și i-a comunicat că fiul său este victima unui accident și necesită o intervenție chirurgicalã, cerându-i suma de 17.400 de lei.

În jurul orei 2.50, la locuința femeii s-a prezentat un bărbat care s-a recomandat a fi asistent medical. Femeia i-a dat banii ceruți la telefon.

Politiștii au fäcut un dosar de cercetare penalã și l-au prins în flagrant pe bărbatul de 29 de ani în timp ce mergea cu mașina în localitatea Bârsești, având asupra lui întreaga sumă de bani.

Metoda ingenioasă de înşelăciune a surorii fostului ministru de Interne Carmen Dan. Victimele, medici şi oameni de afaceri

De asemenea, politiștii au făcut două percheziții la un imobil situat în Târgu Jiu și altul la Penitenciarul Arad. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, unul pe numele bărbatului de 29 de ani, din Târgu Jiu, și unul pe numele bărbatului de 46 de ani, din Piatra Neamț - deținut în Penitenciarul Arad, care gestiona activitatea infracțională din închisoare, folosindu-se de un telefon mobil.

Totodată, polițiștii au reușit probarea altor 4 înșelăciuni săvârșite de cei doi bărbați.

Au reușit să păcălească, printre altele, o femeie din Lelești, care însă nu apucase să le dea banii, un bărbat din Pestișani, cu 15.000 de lei, și o femeie din Cruset, cu suma de 8.000 de lei.

Cei doi bărbați au fost prezentați duminică în fața instanței, cu propunere de arest preventiv pentru 30 de zile, find reintroduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Gorj.