MENIU

Cum a făcut un român inventiv avere din accidente rutiere

<p>Un cunoscut om de afaceri, implicat &icirc;ntr-un accident rutier. Care e starea lui?</p>

Un bărbat de 40 de ani a fost reținut de polițiști pentru infracțiuni de înșelăciune și fals după ce a reușit să încaseze peste 70.000 de lei din asigurări, pentru patru autoturisme implicate în incidente rutiere provocate intenționat.

Tot el ar fi înșelat un client, prin vânzarea cu acte false a unui autoturism care aparținea unei societăți comerciale. Alături de el mai sunt anchetați încă doi complici.

Potrivit reporterbuzoian.ro, polițiștii au stabilit că în perioada 2013 – 2015, un buzoian de 40 de ani a achiziționat patru autoturisme, pe care le-a implicat în evenimente rutiere provocate intenționat pe raza municipiului Buzău și a comunei Țintești, de pe urma cărora și în baza unor contracte de vânzare-cumpărare contrafăcute, întocmite pe numele buzoianului de 35 de ani și a femeii de 47 de ani din Buzău, a obținut despăgubiri ilegale de la patru firme de asigurări, în sumă totală de 74.967,42 lei.

Totodată, polițiștii au stabilit că în cursul lunii iunie 2015, buzoianul de 40 de ani a indus în eroare un bărbat de 38 de ani, în vederea vânzării către aceasta a unui autoturism de lux, în schimbul sumei de 24.500 euro, asigurând persoana vătămată că este proprietarul de drept al autoturismului. Din cercetările efectuate a rezultat că autoturismul aparținea unei societăți comerciale.

După primirea sumei de 10.000 euro, bărbatul a prezentat cumpărătorului documente contrafăcute, creându-i astfel convingerea că el este proprietarul de drept al mașinii, fapt ce a determinat persoana vătămată să achite și restul sumei de bani.

Polițiștii de investigații criminale din cadrul Poliției municipiului Buzău au reținut bărbatul de 40 de ani pentru o perioadă de 24 de ore urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău cu propunere de arestare preventivă și continuă cercetările față de celelalte două persoane.

Mai multe articole despre:
0 fraudă asigurari auto român inventiv