MENIU

Cum a evadat deținutul de la Penitenciarul Jilava. Detalii de film polițist

Cum a evadat deținutul de la Penitenciarul Jilava. Detalii de film polițist

Deținutul care a evadat de la Penitenciarul Jilava nu a putut fi oprit deși asupra lui s-a făcut uz de armă și, în fugă, a fost atacat de câinii de pază dintr-un depozit de fier vechi în care a încercat să se ascundă.

Potrivit unui comunicat al Federației Sindiatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor, evadarea s-a produs cu prilejul întoarcerii deținutului de la un punct de lucru după ce deținuții din schimbul 2 au fost reintroduși în penitenciar.

"Deținutul Azamfirei Valeriu Constantin a forțat dispozitivul de siguranță și a escaladat mai multe gaduri, asupra lui făcându-se uz de armă. Agentul din postul de pază a efectuat foc de avertizment si foc asupra deținutului care încerca să evadeze înainte ca acesta să se facă nevăzut. După o perioadă deținutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect", precizează sursa citată.

Ulterior, deținutul evadat a fost oprit de către o patrulă de poliție care nu era informată despre evadare, acesta având un comportament suspect.

"Având în vedere că nu s-a putut legitima evadatul a fugit și, fiind urmărit de polițiști, a sărit în curtea unui depozit de fier vechi. În curtea depozitului acesta a fost atacat de câinii de pază și a fost rănit, prilej cu care și-a abandonat o geacă de culoare maron, cu urme de sânge. În urmărire polițiștii au fost atacați de aceiași câini fiind ulterior și prezentați la spital pentru îngrijiri medicale, și au pierdut urma evadatului", adaugă sursa citată.

"Inexplicabil, conducerea ANP a dispus ca pana la ora 7 sa nu fie informat publicul si celelalte autoritati referitor la evadare, in prezent efectuandu-se scotociri si actiuni informative", se arată pe finalul comunicatului.

Alertă în Capitală. Deținut periculos, evadat de la Jilava! VEZI FOTO