MENIU

Cum a devenit "huligan" un protestatar pașnic de la mitingul din 10 august

Sorin Măceluică, un tânăr de 36 de ani din București care a participat la protestul de vineri, 10 august, și care s-a aflat în apropierea grupului de huligani care i-au agresat pe cei doi jandarmi, s-a trezit că este acuzat în mediul online că face parte dintre agresori.

Din cauza acuzațiilor nefondate a primit mesaje de amenințare cu moartea și are probleme și la locul de muncă, scrie Great News.

Poza sa de la profilul de Facebook, precum și numele său, au fost distribuite pe rețea de zeci de persoane, și au apărut și în presa locală, Sorin Măceluică fiind numit „bătăuș", „huligan", „nenorocit" sau „un cunoscut al oamenilor legii".

Totul a pornit de la o fotografie în care Sorin apare în spatele jandarmilor și bătăușilor care îi agresau. Este îmbrăcat în negru, are o țigară în gură, atitudinea este calmă, iar fața i se vede foarte bine.

Se pare că, odată ce această fotografie a apărut în mediul online, unii internauți au considerat că din moment ce este acolo, este automat și unul dintre agresori.

Însă în imaginile video surprinse de sus de posturile de televiziune se vede că Sorin Măceluică se apropie la un moment dat de grupul de agresori, însă apoi cineva îl împinge în spate.

„Spuneau că sunt din galeria Craiovei, că umblu cu diverși", spune tânărul, care este originar din Craiova, dar care nu a fost niciodată microbist.

Postarea conform căreia Sorin este unul dintre agresori a explodat în mediul online după ce colajul a fost redistribuit și de o pagină numită Poliția Rutieră București, care avea aproape 10.000 de fani, și care a dispărut între timp de pe rețea. Aceasta nu era însă o pagină oficială a Poliției.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Poliției Române, Georgian Drăgan, a declarat pentru GreatNews că Poliția Română are o singură pagină de Facebook și că nu a existat niciodată o pagină oficială a Brigăzii Rutiere.

Mai multe articole despre:
protest diaspora miting diaspora