MENIU

Cum a cumpărat Secureanu inelul lui Suleyman Magnificul din banii Spitalului Malaxa

Inelul lui Suleyman a aprins imaginația românilor

Fostul manager al Spitalului Malaxa din Bucureşti, Florin-Adrian Secureanu, a făcut mai multe achiziţii extravagante din banii unităţii medicale: bijuterii, cadouri sau chiar o limuzină.

Afaceriştii care achitau cumpărăturile primeau banii înapoi prin contracte fictive încheiate cu spitalul, potrivit procurorilor DNA

Inele de damă şi bărbăteşti, butoni, o brăţară de damă, un lanţ pentru fiica fostului manager de la Spitalul Malaxa Florin-Adrian Secureanu (53 de ani) sunt doar o mică parte din achiziţiile de lux pe care unitatea medicală le-a plătit unei firme de bijuterii din Bucureşti.

În schimb, firma de bijuterii Yarouse Jewellery a emis, în perioada 2013-2015, facturi în valoare de 39.500 de lei pentru servicii de curăţire instrumentar medical pe Secţia Ginecologie-Sterilizare. Asta deşi în realitate aceste servicii nu au fost prestate niciodată de această firmă.

Detaliile apar în dosarul în care Secureanu a fost trimis în judecată de procurorii DNA pentru delapidare şi luare de mită, citat de adevarul.ro. Prejudiciul adus spitalului: 9,1 milioane de lei.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată mai mulţi angajaţi şi directori din Spitalul Malaxa, dar şi afacerişti care au fost acuzaţi de complicitate la delapidare. Unul dintre aceştia este Simona Trandafir, asociat şi administrator la Yarouse Jewellery.

Pusă în faţa probelor evidente, facturile prin care o societate care comercializează bijuterii ajunsese să cureţe instrumentar ginecologic, femeia a recunoscut parţial acuzaţiile. Potrivit unor surse judiciare, Trandafir a povestit că totul a început în 2013, atunci când Secureanu ar fi venit la sediul firmei din strada Gabroveni şi i-ar fi comandat realizarea mai multor podoabe.

Ulterior, femeia s-a deplasat pentru eventualele comenzi la locuinţa lui Secureanu. Trandafir a povestit că printre bijuteriile livrate managerului de la Malaxa a existat şi un inel bărbătesc cu însemne masonice, dar și o replică după o bijuterie purtată de unul dintre personajele serialului „Suleyman Magnificul".Trandafir a mai declarat că la momentul la care a cerut efectuarea plăţii, Secureanu i-ar cerut să factureze către Spitalul Malaxa servicii de curăţare instrumentar medical, precizându-i expres că aceasta este metoda prin care putea să încaseze banii pentru bijuterii.

Mai multe articole despre:
florin secureanu spitalul Malaxa