MENIU

Cum a ascuns Securitatea FENOMENELE STRANII de la OCNELE MARI: "Stăpânul întunericului s-a arătat"

Enigmele de la Ocnele Mari

Una dintre cele mai stranii enigme din România este cea a mării sărate formate peste noapte în Vâlcea.

După sute de ani de exploatare, mina de sare de la Ocnele Mari a fost închisă pentru totdeauna în 1992. La doar 10 ani distanță, fenomenele inexplicabile au început să se petreacă în zona minei, scrie efemeride.ro.

Inițial un deal întreg a fost înghițit de pământ și s-a format un val de saramură care a inundat satele din vecinătate. Localnicii relatează chiar și în ziua de astăzi că parcă pământul este blestemat și la anumite intervale de timp înghite tot ce îi iese în cale de parcă ar fi viu.

Fenomenele stranii nu se rezumă doar la aceste fapte, ci încă din trecut lucrurile luau uneori o întorsătură demnă de filmele horror. Unul dintre cei care a muncit o viață în mină susține că într-o zi, s-a auzit o bubuitură puternică care semăna cu deschiderea unei uși metalice de dimensiuni considerabil. Din senin a apărut un cadavru în stare perfectă de conservare. Nu se știe de unde venea corpul uman și nici de cât timp zăcea în interiorul pământului.

"Evenimentul s-a petrecut în 1986, când mina era în stare de funcționare. Dintr-o dată s-a auzit o bubuitură puternică, care semana cu deschiderea unei uși metalice. Imediat s-a văzut o lumină care provenea din interiorul pământului. Era orbitoare, nu te puteai uita la ea. Dintr-o dată corpul unui om straniu a ieșit prin acea lumină. Era mort, dar părea viu. Avea peste 2 metri înălțime și o culoare aurie. Avea ochii larg deschiși, trăsături frumoase, dar fața sa inspira teroare. Unii dintre colegii mei au spus că stăpânul întunericului s-a arătat", susține N.D., unul dintre foștii muncitori în mina Ocnele Mari.

Imediat după acest eveniment, o echipă de specialiști de la București s-a prezentat la fața locului pentru a ancheta evenimentul straniu. La puțin timp după, și securitatea și-a trimis reprezentanții pentru a clarifica situația. Li s-a spus muncitorilor că omul auriu era de fapt un spion motiv pentru care nimeni nu avea voie să sufle o vorbă pentru că altfel urma să suporte consecințele. Interesant este că spionul purta haine desprinse dintr-o altă epocă și avea pe mână un pumnal care părea să provină din Antichitate.

Muncitorilor nu li s-a dezvăluit nimic despre identitatea omului din adâncuri, ba chiar au fost amenințați în cazul în care ar avea curajul să vorbească despre ceea ce văzuseră.

Citeşte mai mult pe efemeride.ro.

Mai multe articole despre:
mina de sare Ocnele Mari enigme enigme ocnele mari