MENIU

Cum a ajuns patronul Telegram să aibă peste 100 de copii biologici. Milionarul rus s-a lăudat pe pagina sa de socializare, iar Elon Musk l-a taxat ironic

Pavel Durov, patronul Telegram. Foto: Profimedia

Patronul Telegram, Pavel Durov, a făcut valuri pe internet după ce a dezvăluit un aspect inedit din viața sa personală: cifra impresionantă de peste 100 de copii biologici. Miliardarul rus, cunoscut pentru succesul său în domeniul tehnologiei de comunicare, s-a lăudat recent pe rețelele de socializare cu această realizare personală, stârnind nu doar uimire, ci și ironie din partea unor figuri publice de renume, precum Elon Musk.

Pavel Durov, CEO-ul Telegram, care nu a fost căsătorit niciodată, a făcut recent o declarație surprinzătoare, spunând că are mai mult de 100 de copii biologici. Această informație a lăsat milioane de urmăritori șocați.

Antreprenorul IT rus, în vârstă de 39 de ani, a povestit că a început să doneze spermă acum 15 ani pentru a-și sprijini un prieten care întâmpina dificultăți în a avea copii.

Într-o postare pe Telegram, Durov a scris: „În urmă cu cincisprezece ani, un prieten de-al meu m-a abordat cu o cerere ciudată. Mi-a spus că el și soția lui nu puteau avea copii din cauza unei probleme de fertilitate și mi-a cerut să donez spermă la o clinică pentru ca ei să aibă un copil. Am râs în hohote înainte să realizez că vorbea foarte serios. Șeful clinicii mi-a spus că „materialul donator de înaltă calitate” era insuficient și că era datoria mea civică să donez mai mult spermă pentru a ajuta anonim mai multe cupluri. Acest lucru părea suficient de nebunesc pentru a mă face să mă înscriu pentru donarea de spermă”. El a spus că astăzi, în 2024, activitatea sa anterioară de donare a ajutat peste 100 de cupluri din 12 țări să aibă copii.

„Mi s-a comunicat că numărul meu de copii biologici depășește 100.”

Elon Musk, reacție ironică

Reacționând la dezvăluirea lui Durov în stilul său umoristic caracteristic, miliardarul Elon Musk a postat un mesaj pe X (fostul Twitter), spunând: „Rookie numbers lmao - Genghis Khan” (numere de începător - Genghis Khan)

Ginghis Han, recunoscut ca unul dintre cei mai mari cuceritori din istorie, a extins teritoriul său pe o mare parte din Asia, punând astfel bazele Imperiului Mongol. Se estimează că a avut un număr semnificativ de descendenți. O cercetare publicată în Jurnalul American de Genetică Umană, sub titlul „Moștenirea genetică a mongolilor”, a relevat că aproximativ 0,5% din bărbații din întreaga lume poartă o legătură genetică cu Ginghis Khan.

Tacticile perfide prin care hotelierii păcălesc turiștii, la rezervarea vacanțelor: „Doar 2 camere disponibile”

Musk are 12 copii cu trei femei. La începutul acestui an s-a aflat că are un nou copil cu Shivon Zilis, director la Neuralink.

Durov a fost arestat recent în Paris

Pavel Durov a fost reţinut sâmbătă seara pe aeroportul Le Bourget, în apropiere de Paris, în baza unui mandat de arestare emis de anchetatorii francezi în legătură cu diverse infracţiuni ale mesageriei sale criptate, au indicat surse apropiate dosarului.

Durov, în vârstă de 39 de ani, venea de la Baku şi urma să petreacă cel puţin o seară la Paris, unde avea prevăzută o cină, a declarat o sursă apropiată dosarului.

Ofmin, autoritatea franceză responsabilă cu lupta împotriva violenţelor contra minorilor, emisese un mandat de arestare pe numele lui Pavel Durov într-o anchetă preliminară pentru diverse infracţiuni precum escrocherie, trafic de droguri, hărţuire online, criminalitate organizată, apologia terorismului şi fraudă, a explicat o altă sursă apropiată dosarului.

Justiţia franceză îi reproşează lui Pavel Durov că, prin absenţa moderării conţinuturilor pe Telegram şi necolaborarea cu anchetatorii, nu a acţionat împotriva utilizării delictuale a mesageriei sale de către unii abonaţi.



"Ajunge cu impunitatea Telegram", a declarat unul dintre anchetatori, mirat că Durov, deşi ştia că este dat în urmărire în Franţa, a decis totuşi să vină la Paris.

Pe Telegram, mesageria online lansată în 2013 de Pavel Durov şi fratele său, Nikolai, şi având sediul social în Dubai, comunicaţiile sunt criptate de la un capăt la altul. Telegram s-a poziţionat în contracurent cu platformele online americane, criticate pentru exploatarea mercantilă a datelor personale ale utilizatorilor.

PMB a analizat de ce circulă așa de greu autobuzele în București. Ce linie testează cel mai mult nervii călătorilor, cu o viteză medie de 6,46 km/h