MENIU

Culmea corupției: Interlopii din Iași râd de lege în fața procurorilor. Zeci de infractori au fost achitați de judecători

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Culmea corupției la Iași! O întreagă grupare de interlopi a fost achitată de procurori, după ce Curtea Constituțională a schimbat legea în favoarea infractorilor. Cei 29 de membri ai grupului de contrabandă denumit Sacu au fost eliberați și s-au întors acasă cu tot cu țigările confiscate inițial de oamenii legii. 

La capătul unei anchete de trei ani, procurorii DIICOT au trimis în judecată o întreagă reţea de contrabandişti de ţigări. 29 de inculpați au fost cercetați, iar oamenii legii au stabilit în detaliu cum acționa gruparea și ce rol juca fiecare dintre indivizi.

Grupul de contrabandişti a acționat în perioada 2013-2014. Gruparea „Sacu”, botezată astfel după numele liderului, Dumitru Radu Sacu, se ocupa cu introducerea în ţară a numeroase transporturi de ţigări din Republica Moldova şi Ucraina. Achiziţiile erau coordonate de Romeo Enache, zis „Kuki”, acesta se deplasa personal în ţările vecine şi se ocupa cu distribuția. Anchetatorii au interceptat inclusiv numeroase conversații care dovedeau clar implicarea celor 29 de indivizi în acțiuni infracționale grave.

Zecile de probe din dosar nu au dus însă la acuzarea niciunuia dintre cei 29 de suspecți. Numeroase interceptări şi înregistrări au fost declarate nule de instanţă. Apoi, noua definiţie a contrabandei, introdusă după o decizie a Curţii Constituţionale, a dus însă la achitări pe bandă rulantă. Ironia face ca inclusiv liderul organizației să râdă în fața procurorilor de legile care au dus la eliberarea întregii grupări.

Conversație interceptată între Radu Sacu și Romeo Enache

„Comerţ cu acte în regulă! DIICOT-ul nu are voie să mă asculte decât dacă îmi dă un telefon înainte... ce proastă ţară avem..."

Sursa: ziaruldeiasi.ro

Culmea umilinţei, anchetatorii au fost obligaţi chiar și să înapoieze ţigările confiscate. 

Mai multe articole despre:
coruptie iasi interlopi