MENIU

Culisele Statului Paralel. Prefectul de Brăila, pensie mai mare prin metode înșelătoare. A fost „în misiune” la înmormântare

Culisele Statului Paralel. Prefectul de Brăila, pensie mai mare prin metode înșelătoare. A fost „în misiune” la înmormântare

Fostul jandarm Timofei Iulian, acum prefect al județului Brăila, ar fi obținut în mod fraudulos o pensie mai mare cu 4.000 de lei decât cea cuvenită, prin câteva mijloace înșelătoare. Omul s-ar fi trecut ca fiind participant în misiuni de unul singur deși se afla la comanda unității. Conform legii, comandantul unei unități trebuie să ceară aprobarea inspectorului general, ceea ce el nu a făcut. 

De asemenea, Timofei Iulian și-a trecut în mod fraudulos misiuni de reprezentare ca fiind misiuni operative. Mai exact, s-a trecut în misiune 2 zile la înmormântarea unui subofițer, câte 8 ore în fiecare zi. În plus, împreună cu comandantul unității și celălalt locțiitor au încheiat un proces verbal prin care s-au desemnat în mod nejustificat ca fiind grupă operativă și astfel ei figurau practic la serviciu zilnic între orele 8 și 20.

Conform legii, mai întâi orele suplimentare trebuie recuperate și abia apoi ce nu se reușește datorită lipsei de personal sau situații operative se procedează la darea lor în plată. În cazul prefectului, această lege nu s-a aplicat și nu a mai recuperat nici un fel de ore suplimentare. A trecut direct la darea lor în plata.

Nu în ultimul rând, prefectul a participat la toate misiunile din toate sărbătorile legale și din weekend-uri, lucrând cate 12 ore pe zi în afara sau in cadrul misiunilor.

Conform unui comunicat transmis de Jandarmeria Română către presa locală:

Există suspiciuni rezonabile privind săvârșirea unor fapte prevăzute de legea penală, aspecte sesizate parchetului Militar de la lângă Tribunalul Militar București. Dacă în urma verificărilor rezultă că Inspectoratul de Jandarmi Județean Brăila a fost prejudiciat financiar prin activitatea Colonelului în rezervă Timofei Iulian, instituția se va constitui parte civilă în procesul penal. 

Mai multe articole despre:
prefect braila misiune