MENIU

Ministrul Sportului, tras la răspundere de campionii olimpici. Elisabeta Lipă, discurs acid la adresa lui Eduard Novak

Sursa foto: Facebook / Eduard Novak

Ministrul Sportului, Eduard Novak, a fost tras la răspundere pentru lipsa de implicare chiar în Salonul Oficial al Aeroportului, acolo unde a întâmpinat delegația care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de Canotaj din Cehia. Campioana Elisabeta Lipă i s-a adresat ironic ministrului, căruia i-a bătut obrazul pentru faptul că prima pistă de canotaj ar putea fi inaugurată abia anul următor. 

Prima care a luat cuvântul la evenimentul de întâmpinare a campionilor a fost Elisabeta Lipă, președintele Federației Române de Canotaj. Fosta sportivă a vorbit despre performanțele obținute în Cehia și, mai în glumă, mai în serios, l-a abordat pe ministrul Eduard Novak, prezent și el în Salonul Oficial.

„Domnule ministru, văd că ați venit total nepregătit, dar vă credem! Astăzi, mă așteptam să veniți cu un carton pe care să scrie ceva frumos acolo, dar vă înțeleg că noi am venit foarte repede și se tipărește mai greu. Dar, în cel mai scurt timp, va veni. Sunt ferm convinsă. Și sunt convinsă, pentru că la întâlnirea pe care am avut-o cu domnul prim-ministru, după rezultatele de excepție obținute tot de către acești sportivi la Campionatele Europene, a zis că vom avea tot sprijinul Guvernului. Pentru că, în afară de răsplata pe care o merită acești sportivi, canotajul românesc merită și o pistă”, a precizat Elisabeta Lipă.

România a obţinut patru medalii de aur la Mondialele din Cehia. În clasamentul pe medalii, Marea Britanie a ocupat primul loc, cu 7 de aur, 1 de argint şi 4 de bronz, urmată de Italia şi România. Prima pistă de canotaj pe care sportivii s-ar putea antrena și ar putea concura va fi inaugurată abia anul următor.