MENIU

Culisele Statului Paralel | Ministrul Muncii, Marius Budăi, a vorbit despre legea 127 dar și despre diferențele colosale dintre pensiile din România

Marius Budai FOTO: Facebook

În cadrul emisiunii Culisele Statului Paralel, ministrul muncii a vorbit despre problema diferențelor de pensii de la noi din țară, dar și despre pensiile speciale, care, așa cum spune acesta, au fost folosite ca armă politică de cei de la USR pentru a aduna voturi.

‘’Ca să rezolvi cauza trebuie să știi de unde vine, care a fost efectul, cu presususul își dau foarte mulți oameni, este ușor să faci asta. În sistemul de pensii din România au fost 3 acte normative de bază, dar de-a lungul timpului au fost prea multe intervenții care au încercat să repare diferențele economice. Dar când se rezolva una, apare altă problemă. Greu găsești două cazuri asemănătoare în sistemul de pensii de la noi din țară. Asta și-a propus de exemplu legea 127’’, a spus Marius Budăi. 

Tot politicianul a adăugat că foarte ‘’mulți au spus că această lege 127 este dată de PSD! Nu!  Această  lege a fost promovată de  PSD dar este gândită de cei mai buni oameni din sistem\"\".

Ministrul muncii a vorbit și despre pensiile speciale și a adăugat că ‘’acest subiect, a fost atât de mult folosit în spațiul public și în campanii, încât eu cred că ar fi trebuit să înființăm în fiecare guvern câte un minister al desfintarii pensiilor speciale, dar nu oricum, ci în 30 de zile și ar trebui să fie la conducere acei oameni care strigau de la tribună impotriva acestor pensii, dar care si ei sunt beneficiar.\"\"

‘’Ceea ce vreau să spun este că majorările acestea de pensii nu se referă și la pensiile speciale! Pe cetățean, care are o pensie mică, îl doare când aude de pensiile speciale ale demnitariilor’’.