MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Mara Calista și parcursul său în politică

Mara Calista și parcursul său în politică. Foto/Arhivă

Mara Calista și-a început drumul în politică la 21 de ani, atunci când a intrat în Partidul Național Liberal. Șapte ani mai târziu era deja parlamentar, iar cariera sa politică a prins avânt.

A fost consiliera premierului Dacian Cioloş, a şefei PNL Alina Gorghiu și este fosta şefă de cabinet al liderului PNL, Bogdan Olteanu. Mara Calista este cunoscută ca mâna dreaptă a Alinei Gorghiu. În 2012, Gorghiu a numit-o, din partea PNL, în consiliul de administraţie al celui mai mare terminal de stat pentru import/export ţiţei de la Marea Neagră, Oil Terminal S.A

Despre Mara Calista presa spunea că este “ofiţerul de legătură” între Dacian Cioloş şi Alina Gorghiu, asigurând fluxul comunicaţional între cei doi. Dar Mara Calista și-a făcut timp și pentru Vasile Dâncu, în perioada 2015-2016, când acesta era vice-premier. Calista îl însoțea la mese sau în unele deplasări, potrivit presei de la acea vreme.

După ce a devenit parlamentar, Mara Calista ar fi primit reproșuri că "s-a evaporat" pur și simplu după campania electorală. În afara unor comunicate de presă, Calista nu s-a evidențiat deloc în teritoriu: nu numai că nu a ținut audiențe, dar nu a apărut nici măcar la depuneri de coroane sau alte astfel de evenimente la care politicienii nu ratează ocazia să puncteze la capitolul imagine.

Anul trecut, Mara Calista a părăsit PNL Teleorman, după ce ar fi avut conflicte cu alți liberali, dar deputata și-a găsit repede un loc pe listele PNL Neamț, filială condusă de Mugur Cozmanciuc, unul din protejații baronului Relu Fenechiu.

Mara Calista a apărut pe locul trei, pe lista candidaților, la alegerile parlamentare din partea PNL Neamț. A fost prezentată ca fiind o mare achiziție a organizației nemțene, și “unul dintre cei mai activi deputați din Camera Deputaților”.

Mara Calista face parte din echipa lui Florin Cîțu și se declară alături de Alina Gorghiu, susținătoare a lui Cîțu în bătălia pentru președinția partidului ce se va da sămbătă 25 septembrie, la Congresul PNL.

Mai multe articole despre:
marac calista pnl liberali alegeri pnl orban citu