MENIU

Culisele Statului Paralel | Ioan Talpeș, despre intrarea României în Schengen: "Sunt aproape convins că vom intra. S-a întins prea mult acest refuz"

Ioan Talpes

Fostul Șef SIE, Ioan Talpeș, a vorbit la Culisele Statului Paralel despre posibilitatea ca România să intre chiar în acest an în Schengen. Talpeș este optimist în privința șanselor pe care le are România de această dată.

Ioan Talpeș a vorbit la Culisele Statului Paralel despre procesul prin care trece țara noastră pentru a intra în Schengen și despre cum se descurca clasa politică în a ne apăra interesele în acest proces.

"Noi nu avem nici măcar reprezentare acolo se discută aceste proiecte de dezvoltare a Uniunii Europene. E rușinos, am avea dreptul. 

Ei sunt jucători și noi suntem papagali, atâta putem, atâta cere, atâta pretindem, atâta ne zbatem. 

Eu sunt aproape convins că da (n.r. că vom intra în Schengen). Anul acesta se va decide. S-a întins prea mult acest refuz și pentru că eu cred că nu e deloc eficient să se înainteze un dosar la Bruxelles în care să se arate care au fost pretențiile comerciale ale Olandei și să se discute dacă nu cumva această e una dintre condiții", a explicat Ioan Talpeș la Realitatea PLUS. 

Mai multe articole despre:
ioan talpes schengen