MENIU

Culisele statului paralel | Gabriela Filip, susținătoare a lui Orban, despre greșelile fostului lider al PNL

Congres PNL. Foto: Inquam / Octav Ganea

Gabriela Filip, membru PNL și susținătoare a lui Ludovic Orban, a vorbit duminică seară, în emisiunea ”Culisele statului paralel”, despre greșelile pe care le-a făcut fostul lider al partidului.

”Sunt membru PNL din februarie 90 și aproape tot de atunci îl cunosc pe Ludovic Orban.
Niciodată nu a numit un ministru, secretar de stat, șef de agenție fără să treacă prin birourile județene. Ministrul Culturii, care acum umilește toți oamenii de cultură, a trecut prin biroul lui Flutur...
Greșeala lui Orban este că nu a făcut un statut care să fie democratic pentru orice președinte. La art. 64 spune că delegații la Congres sunt aleși în principal în funcție de meritele electorale. 
Dacă modifica acest articol și spunea clar cine sunt cei cu merite electorale - primarii, președinții de Consilii Județene, de organizații județene - acum era președintele partidului. A pierdut șefia partidului din cauza faptului că listele au fost făcute arbitrar. 

Orban se pricepe la orice în politică în afară de organizare și nu s-a gândit că alți oameni ar putea face ce el n-a făcut niciodată - o asemenea mizerie de Congres. 
Greșelile lui au fost de strategie, nu a încercat să democratizeze acest partid pentru a funcționa democratic chiar și când nu mai era el președinte”, a declarat Gabriela Filip.