MENIU

Culisele Statului Paralel | Liviu Dragnea, dezvăluirile care aruncă în aer scena politică - România este un stat polițienesc

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, invitat în emisiunea Culisele Statului Paralel, la Realitatea PLUS, a vorbit despre presiunile care se fac asupra membrilor APP, dar și despre valul de proteste din România. 

Liviu Dragnea a fost invitat, duminică seara, la Realitatea PLUS, în emisiunea Culisele statului paralel. Iată principalele declarații:

Băieții ăștia ai lui Ciolacu, Grindeanu tot spun prin județe că eu tot susținător al PSD sunt și că nu trebuie să vină către Alianța pentru Patrie. Vreau să știe că eu susțin acest partid, care nu are pe nimeni în spate. Vreau să le transmit acestor personaje, pe care eu i-am făcut ce sunt, să înceteze cu amenințările la adresa APP în județe. Eu le spun și celor din instituțiile de control că aceste lucruri nu vor rămâne nepedepsite.

Pe mine nu au cum să mă oprească, dar vreau să le transmit și colegilor, membrilor APP din toată țara să nu se sperie. Avem organizații în toate județele, în peste 70% din localități. Sunt organizații bine structurate în toate țările din Europa și în jumătate din Statele Unite. Numărul este impresionant și crește. Este un partid creat din durere. Nimeni nu ne-a ajutat cu spațiul, nicio primărie.

La RTV m-au interzis, la Antena 3 m-au blocat. Li se spune să nici nu-mi pronunțe numele. De ce sunt așa de speriați dacă sunt așa de mari, tari, iubiți și frumoși?!

Dragnea, despre proteste

Aceste proteste sunt îndreptățite pentru că guvernul rușinii nu respectă legea. Vorbim de legea cadru, ei trebuia să le mărească salariile profesorilor cu 17%, ei măres cu cu 4% dacă nu greșesc. Infrastructura din educație este subfinanțată. Acest domeniu care este lovit de doi ani de zile de covid aleg să lovească și în profesori și să condamne niște generații să fie de sacrificiu. Eu am negociat cu cadre din educație și am ajuns la niște măsuri pe care ăștia nu le respectă. Oamenii nu au bani. Tu muți banii spre alte domenii, e normal să fie supărați.

Ca și funcție eu nu am fost numit, doar am fost ales, adică am luat voturi. PD, am intrat în PSD când s-a constituit, după aia am ajuns în Parlament, am ajuns președinte al Camerei Deputaților. Problema nu se pune despre mine, ci despre atitudine. De a lovi, de a bloca, de a încălca în picioare regulile democrației. Eu așa ceva nu am permis la PSD. La ceea ce fac oamenii aceștia eu cred că au pierdut simțul măsurii.

Câți penali sunt în APP. Eu nu am folosit cuvântul penal niciodată, dar atât de mulți oameni au fost hăituiți penali și condamnați încât din punctul meu de vedere condiția este să aibă curaj și să-și iubească țara.

Cum a evoluat PIB județului?

Eu știu de alte discuții în județ. În 1996 când am venit la conducerea județului era o jumătate de alimentare cu apă și un sfert de canalizare și zero drumuri. Lucrurile acum sunt complet schimbate, s-au asfaltat drmuuri și ulițe, s-au modernizat spitale, apa, canalizare, grădinițe, au început să se dezvolte afacerile. O dezamăgire de-a mea este că atunci când a început discuția despre autostrada București-Craiova și să treacă prin Alexandra, din Teleorman nuau sărit. Spuneau că vreau să-mi duc eu autostradă acasă.

La Belina este vorba de niște gropi. Sunt niște lacuri, bălți, pietroaie, fiare de pe vremea când începuse hidrocentrala cu bulgarii. Este foarte trist. Poate deveni o zonă plăcută, dar acolo nici nu prea ai cu să ajungi. Eu sunt dispus să merg, dar va fi o mare dezamăgire.

Oameni sunt foarte necăjiți. Eu am sute de invitații să merg la primari. Eu ma făcut pentru Teleorman ceea ce am făcut pentru toată țara, nu am avut o abordate specială. S-au făcut câteva lucruri. Ceea ce nu este spectaculos - PNDL, care dezvoltă infrastructura. Foarte mulți mi-au spus și au plâns cum s-au lăsat păcăliți de toată acea campanie de demonizare. Am fost în două localități. referendumul pentru familie - recunoșteau cât au putut fi de manipulați pentru că li se spunea de la USR că acel referendum era să fiu eu scăpat de condamnare. Înjură actuala conducerea, îl blesteamă pe Iohannis. Niște marionete care nu au cum să genereze speranță. Încearcă să reziste.

Bugetul serviciilor, nejustificat

Cei care de-a lungul istoriei au guvernat au fost mincinoși și răi. Nu există să nu fie bani. Asta arată de fapt dovada clară că în România este un stat polițienesc condus de instutuții de forță ținut sub cizmă. Nu am de ce să-i iau apărarea Gabrielei Firea, dar că bugetul Ministerului Familiei este mai mic arată că familia nu este importantă pentru guvern, mută banii unde au interese. Este capcana în care a intrat Gabriela Firea crezând că de aici își va face o rampă unde vrea să intre. A vrut să fie compromisă. În România fără niciun fel de jenă se aprobă aceste miliarde peste măsură. Nu știm cât de mari sunt serviciile. Eu vă spun care este legislația în România, despre SRI, SIE, SPP nu se pot afla cât salariați sunt. Sunt acoperiți de lege. Nu există nicio justificare pentru a se crește de la an la an bugetul acestor structuri. A fost tot timpul suficient. În mod normal, serviciile secrete reprezintă cel mai important pilon de securitatea națională. La noi și-au depășit această atribuție.

Legătura cu pădurea de la Plopii Slăvitești

Oamenii nu vă întreabă despre legătura dintre Iohannis și Schweighofer, despre cum se rad pădurile din țară? Eu nu am nicio pădure în Teleorman. Să se uite în hârtii. Nu vor să se trezească oamenii? Peste ani vor fi străini la ei în țară. Când vezi aceste jafuri care se practică în România tot te mai lași păcălit? Iartă-mă, dar îți meriți soarta. Trebuie să spunem adevărul cu duritate. Dacă o să ieșim din resemnare este ultima șansă.

În CV nu există nicio rubrică privind caracterul. Eu nu mă uit să văd dacă diploma este reală. Am auzit că la Ciolacu a fost un plagiat. Nu am de unde să știu lucrurile astea. În funcții vor ajunge oameni mediocri, singura șansă e să faci ca această mediocritate să fie cât mai mică.

Dăncilă nu a fost un om mediocru: au fost două probleme: viclenia și lăcomia. Viorica Dăncilă nu este un om prost.

Mâncarea otrăvită

Codex Alimentarius este un set de norme naționale. A devenit lista cu otrăvurile care sunt permise în alimente. Obiectuvul era să protejeze consumatorii de celebree E-uri, pesticide și alte conaminări. S-a ajns la peste 250 de E-uri. Câteva exemple: nitritul de sodiu:  E25a - se folosește în cărnuri și pește congelat. Provoacă reacții cancerigene. Iohannis mi-a blocat legea privind matca scroafei. Cum să nu-i dai voie omului să crească porcul, cum?

Statistici medicale: Pentru copiii ddin România. Efectele otrăvirii: 30% din copii suferă de rinită alergică, un sfert de dermatită atopică, 20% astm alergic.

Ce trebuie făăcut: Aceste 250 de otrăvuri interzise prin HG, altfel în următorii 20 de ani copiii noștri vor fi otrăviți. Această listă se actualizează permanent. Ăștia nu se mai satură, bagă și mai multe chimicale. Niște slugi nu pot face asta. Ăsta e motivul pentru care susțin Alianța pentru Patrie. Și le începusem, dar m-au luat ăștia.

Industria petrochimică, plan foarte clar

L-au băgat pe Ioan Nicolae la pușcărie ca acele 5 combinate să fie închise. Se iau îngrășăminte chimice din Austria, care nu produce. Un efect: dacă era 1000 lei pentru o tonă de îngrășăminte, acum se plătește 4000 lei. A venit rândul ca și ferimierii români să fie puși pe butuci să le ia pământul. Grânele sunt luate și vândute la export. Dacă aș fi mâine la guvernare aș răscumpăra combinaele chimice. Planul a fost foarte clar. Am fost crucificat, am plătit, m-au băgat la pușcărie o dată. România poate fi salvată prin patriotism și refacerea ființei naționale.

De ce nu s-au mărit pensiile cu 40%

Urma. Este grav că legea ar fi îndreptat tot sistemul de pensii, unele se triplau și despre pensiile militare nu am susținut să fie micșorate. S-a hăcuit armata, mor pe teatre de operațiuni care nu sunt alee noastre, cum să-i jignești și să nu susții pensiile militare? Ăștia vor să ducă vârsta de pensionare la 70 de ani să fie siguri că nu mai apucă niciunul. Planul a fost ca în 2021 punctul de pensie să fie 1.775. Păi se compară pensionarul din occident cu chinul prin care trece un pensionar în România?

Programul economic de guvernare pe care l-am prezentat a produs bani. Sunt bani pentru creșterea pensiilor.

Cum va fi întâmpinat VALUL 5

Valul 5 va fi întâmpinat la fel de prost și criminal cum au în și celelalte valuri. Nu poate să mă convingă nimeni că nu se joacă cu cifrele. Am auzit că acum umblă la cifre să nu iașă oamenii în stradă se sărbărori. Toată harta e roșie, numai la noi e bine.

Dragnea, despre scandalul cu Diana Șoșoacă

Dacă se întâmpla asta la noi, ieșeau președintele Italiei și ambasadorul să-și ceară scuze? Scandalul Șoșoacă arată dimensiunea slugărniciei.

Ce trebuie să mai facă acest popor să mai convingă aceste state că merită respectat. Când se trezește din resemnare și manipulare. Vreau să nu mai fim slugile nimănui.

Dragnea versus Irina

Eu am fost mereu foarte discret cu viața mea privată. Deciziile pe care le-am luat mi le asum.

Dragnea: Au luat PSD în leasing de la servicii

PSD este a cincea roată la căruța lui Iohannis.

Le doresc oamenilor un Crăciun liniștit, multă sănătate, cu toate furăciunile ăstora, le doresc ca următorul val de covid să nu mai facă victime și cât mai multă stare de bine împreună cu familia.

Întrebat dacă regretă anumite lucruri pe care le-a făcut, Dragnea a spus: Puteam să fac altfel. Una dintre cele mai grave probleme ale mele este credulitatea. Nu pot să urăsc și nu pot să cred că cineva dorește rău. Nu regret faptul că am luptat pentru țară. Și mâine, dacă aș fi știut ce mă așteaptă, aș face la fel.

Mai multe articole despre:
dragnea culise dezvaluiri