MENIU

Dorin Iacob: „Suntem la cronica unui eșec anunțat, cu acest Guvern Ciucă”

Dorin Iacob se întreabă cine are de cîștigat din actuala criză politică.

Analistul politic Dorin Iacob consideră că nici actualul premier desemnat de Iohannis, Nicolae Ciucă, nu va reuși să încropească un guvern. Iacob a declarat, în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL, că nu se știe cine s-a bazat pe cine, atunci când au avut loc aceste nominalizări.

„Nu cred că PNL, în acest moment, adoptă o asemenea decizie. Există o ruptură între conducerea centrală a partidului și sucursalele județene. Este vorba și despre o grupare de la București, mai micuță, care încearcă să dea un semnal că liberalii sunt un partid viu.

Conducerea PNL trebuie să decidă ce vrea să comunice. E bombardată cu tot felul de informații, au inamici peste tot. Trebuie să aibă o coerență în comunicare și să lămurească problema. PNL e un partid important în România, în Parlament, deține pemirerul, iar slăbirea lui, odata cu guvernul, înseamnă slăbirea României. Nu poți fi în opoziție cu România, minut de minut.

Cei de la PSD au incercat să dinamiteze moțiunea celor de la AUR, la fel cred ca vor face și cu o eventuală demietere a președintelui.

Chiar criza și dinamica ei a dus la aceasta gândire. Sunt 20 de milioane de români care sunt activi și care se gândesc la acest mecanism politic. Suspendarea ar putea să ne împingă în realitatea formării unui guvern. Suntem la cronica unui eșec anunțat, acest Guvern Ciucă. Deși știam că Ciucă, alături de Bode și alți câțova, este pe o scurtă lista de desemnați pentru formarea unui guvern. Însă, nu știu cine pe cine s-a bazat, pare să fie un teatru al absurdului”, a declarat Dorin Iacob în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.