MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „România e punctul negru pe harta Covid-19, iar statul încă nu ia măsuri de prevenție în masă”

România, dată peste cap de Covid. Foto/Profimedia

Analistul politic Dorin Iacob consideră că, mâine, la Cotroceni, președintele Iohannis ar trebuie să cheme și liderii politici, nu doar autoritățile, Analsitul consideră că și politicienii sunt vinovați de actuala criză sanitară a țării.

„Când l-am auzit pe președinte vorbind, m-a adus înapoi în timp, când Traian Băsescu a anunțat tăieri de 25% din salarii. Iohannis ne-a spus că adună autoritățile să le pună la treabă. Mă aștept ca mâine să cheme și liderii politici acolo, să-i tragă la răspundere. Cine este autoritatea? Le folosim eronat la personajele cocoțate în poziții înalte în fruntea statului. A venit un străin să ne spună ce să facem. Oricum, nu am făcut nimic bun înainte, acum când trebuie să facem ceva neplăcut, vom face. Din păcate, România nu are lideri. Mâine și liderii politici trebuie chemați la Cotroceni. E punctul negru pe harta Covid-19 România, iar statul nu revine la măsuri preventive în masă. E nevoie de măsuri de prevenție în masă. La noi și testarea a devenit un blocaj de sistem. Normal este ca statul să fi făcut niște centre de testare, dar la noi numai cu Salvarea se poate. Au trecut atâtea valuri pandemice, iar tu, ca autoritate, nu faci nimic, iar țara ajunge mai rău ca altele. Vom ajunge să ne închidă granițele toți”, a declarat Dorin Iacob.

„Autoritățile din România nu au autoritate și demnitate și invocă orice alte entități, precum OMS sau UE și vor spune că ei ne-au obligat. Va fi o situațiue dură, greu de gestionat. Problema e cu ce autorități faci acest lockdown, din moment ce nimic nu se respectă acum. E nevoie rapidă de un guvern. Pînă acum a fost prost gestionată situația”, a spus analistul politic. 

Mai multe articole despre:
dorin iacob citu vaccinare campanie vaccinare