MENIU

CULISELE STATULUI PARALEL. Dorin Iacob: „Iohannis are două mari probleme: este orgolios și dezinformat”

„Guvernul meu 2” mai are de așteptat. Foto/Inquam

Analistul politic Dorin Iacob spune că președintele Klaus Iohannis este extrem de orgolios, iar o altă problemă este că pare să fie mereu dezinformat.

„Iohannis s-a uitat la televizor, a văzut ce s-a întamplat în Parlament, s-a enervat și a ieșit cu acel comunicat și acel „abea săptămâna viitoare”. Azi a fost mai nuanțat, s-a mai limpezit. Cum a vorbit azi trebuia s-o facă ieri.

Ar trebui să înțeleagă că e dezinformat. Are două mare probleme, orgoliul, dincolo de normal, iar al doilea, este dezinformat. Altfel, nu îi înțeleg anumite raționamente. Politicenii au o altă logică, ei discută într-o altă cheie.

Iohannis nu a spus lucuri ilogice, din punct de vedere constituțional. Eu am spus că avem un stat eșuat, iar acum trebuie să aducem practicieni în insolvență ca să îl aducem la kinia de plutire.

Nu aș vrea să tot comparăm cu alte situații, cum a fost guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș, pentru că acum este mult mai gravă situația țării. Totuși, cred că soluția tehnocrată ar putea fi o variantă bună, pentru țară, dar și pentru partide”, a declarat analistul Dorin Iacob, în emisiunea CULISELE STATULUI PARALEL.

Mai multe articole despre:
dorin iacob klaus iohannis criza politica guvern