MENIU

Culisele Statului Paralel: Bugetari de lux, topul "sinecuriștilor" de la stat

Cât plătește statul pentru bugetarii de lux

În ciuda promisiunilor politicianiste lansate, de regulă, în preajma alegerilor, numărul și veniturile bugetarilor de lux crește de la an la an. Directori de instituții, de agenții, autorități și companii ale statului câștigă lunar sume a căror medie este de 10.000 de euro, arată o analiză făcută de publicația Strict Secret. 

Strict Secret i-a reunit, pentru prima dată în presa din România, pe toți "sinecuriștii" importanți ai României, într-un TOP asemănător celui în care sunt prezenți oamenii de afaceri. Sunt șefi de bănci, de companii naționale, de agenții, care încasează de la câteva mii la zeci de mii de euro pe lună.

În emisiunea "Culisele Statului paralel" au fost prezentați 10 dintre bugetarii de lux, aleși fie pentru că sunt nume sonore, fie pentru modul în care reușesc să adune sume uriașe, potrivit datelor Strict Secret.

LIVIU Alexa, realizatorul "Topului Sinecuriștilor"

"Oamenii aceștia nu se duc acolo Oamenii aceștia nu se duc pentru post în sine, ci pentru jocurile pe care le fac sau sunt puși să le facă din acele poziții. Ei sunt acolo cu o dublă misiune: să-și facă bani pentru ei și să facă bani pentru partidul sau serviciul secret care i-a trimis acolo," a afirmat jurnalistul clujean de investigații, în direct la Culisele Statului Paralel. 

ION STERIAN, director general Transgaz, venit de 25.000 de euro/lună.

BOGDAN NEACȘU, președinte CEC Bank, cu un venit de 21.000 de euro/lună.

MUGUR ISĂRESCU, guvernator al Băncii Naționale a României, 16.500 de euro/lună



FLORIN GEORGESCU, prim vice-guvernator BNR, cu un venit de 15.500 de euro/lună.



ARISTOTEL MARIUS JUDE, director general ROMGAZ, 11.000 de euro/lună.



O prezență insolită este ȘTEFANIA FERENCZ, membru Comitetul Interministerial de Finanțări, Garanții și Asigurări EXIMBANK. Aceasta are un venit de 10.000 de euro/lună, dar din 5 surse diferite. 

VLAD STOICA, președinte ANCOM, 9000 de euro/lună.



COSMIN GHIȚĂ, director general Nuclearelectrica, 6500 de euro/lună

BOGDAN PASCU, președintele CA la CNAIR, 6000 de euro/lună + plasamente în acțiuni de 350.000 de euro



ILIE SÂRBU, vicepreședintele Curții de Conturi, 6000 de euro/lună

BOGDAN TONCESCU, șeful Transelectrica, un venit de 5500 de euro/lună