MENIU

Culisele Statului Paralel | Băsescu a primit decizia de evacuare a vilei. Fosta Primă Doamnă își face bagajele

Sursa foto: Arhivă

Maria Băsescu a început să își strângă lucrurile din vila de protocol, pe care trebuie să o evacueze în maximum două luni. Mai mulți curieri i-au livrat fostei Prime Doamne cutii pentru împachetat. La poarta casei din Primăverii a bătut și poștașul, cu taloanele de pensie ale soților Băsescu, dar și cu un plic de la Serviciul pentru Protecție și Pază. Plic în care, cel mai probabil, fostul președinte era informat că nu va mai fi păzit de angajații SPP. Poștașul a plecat după zece minute, fără să primească un răspuns. 

Fosta Primă Doamnă Maria Băsescu nu a auzit poștașul. Era ocupată să își strângă lucrurile din vila pe care trebuie să o evacueze în maximum două luni, după decizia RA-APPS. Jurnaliștii au surprins-o încă de dimineață când prelua de la curieri mai multe cutii pe care cel mai probabil le-a folosit la împachetat.

Mai bine de 10 minute a bătut la poarta vilei din Primăverii poștașul. Voia să le înmâneze soților Băsescu un plic de la Serviciul de Protecție și Pază, dar și taloanele de pensie.

Cristian aduce poșta familiei Băsescu de mulți ani. Entuziasmat de prezența jurnaliștilor, bărbatul a început să povestească despre întâlnirile pe care le-a avut cu fostul președinte.

Poștaș: Avea probleme cu o ureche, nu auzea prea bine cu o ureche. I-am spus: <<Buna ziua, trebuie să vă dau talonul, să îmi prezentați buletinul>>. l-am legitimat, asta este legea.

Jurnalist: Cum v-a întâmpinat?

Poștaș: Hmm, obișnuit.

Declarat colaborator al Securității de Înalta Curte de Casație și Justiție, Traian Băsescu și-a pierdut mai multe drepturi pe care le avea după cele două mandate la Cotroceni. Pe lângă vila de protocol, Băsescu a rămas și fără indemnizația de fost președinte, dar și fără mașina și protecția SPP.