MENIU

CULISELE PUTERII | Miron Mitrea, despre afacerea Romprest și cum acționează găștile din statul paralel

Miron Mitrea

Miron Mirea a comentat joi, în emisiunea ”Culisele puterii”, dezvăluirile de la Realitatea Plus privind declarația de martor a lui Marian Măgureanu referitoare la achiziționarea ROMPREST. Consultantul politic a concluzionat că, de fapt, statul paralel înseamnă ”grupuri de oameni care au parazitat statul”.

”Este pentru prima oara când vedem într-un act oficial (...) cum niște oameni de afaceri încearcă să-i ia altui om de afaceri firma. Asta e acolo. Nu ne băgăm noi la nume, e importantă metoda de lucru. Intră într-o firma, la un cetățean mai puțin pregătit, și ii spun: măi, băiatule, nu e în regulă, trebuie să-ți luăm firma! N-aveți cum! Păi, dacă ți-l arestăm pe Director? Vedeți-vă de treabă! Îl dau afară. Și, după trei zile, îl arestează pe Director. Asta arată faptul că pe lângă justiția folosită de politicieni erau grupuri, găști, oameni de afaceri care aveau dreptul la tot. Voiau să pună mâna pe afacerea cuiva, se duceau să o ia. Nu i-o dădeau, îl băgau în pușcărie. Și ajunseseră până la nivelul - asta ne arată nouă această declarație de martor - în care discutau fără perdea. Nu ne dai ce vrem noi, îți arestăm Directorul! Nu te multumesti cu atât? Te arestăm și pe tine! Lucru care s-a și întâmplat. În cazul respectiv a fost arestat Directorul, apoi patronul firmei, apoi i-au luat firma, după aceea omul a murit, judecându-se cu ei. Pentru că a pierdut toate procesele pentru că ei controlau tot. Controlau procuratura, selecta instanțele. Este un caz, vor ieși multe alte cazuri”, a spus Mitrea.

Citește și: ”Cristian Rizea rupe tăcerea. Cum se făceau arestări la comanda afaceriștilor Dragoș Dobrescu și Radu Budeanu - DOVADA incontestabilă”

 

 

Mai multe articole despre:
miron mitrea romprest statul paralel