MENIU

Culisele privatizării Petrom: uriaș caz de corupție! Mită colosală pentru ca austriecii să pună mâna pe compania românească

Culisele privatizării Petrom

Un important lider politic din Austria a dezvăluit la Realitatea Plus că în spatele privatizării Petrom a stat un uriaș caz de corupție! Peter Pilz este disident ecologist și lider al opoziției din Austria. El susține că s-a dat o mită uriașă pentru ca austriecii să pună mâna pe compania românească Petrom. 

„Ce s-a întâmplat cu Petrom a fost în sine un caz uriaș de corupție. (…) Cu o mită uriașă, avem documente care confirmă asta și le-am publicat în Parlamentul nostru în ultimii 15 ani și nimic nu s-a întâmplat așa că nu pot îndruma Guvernul României, dar pot spune că pot propune un nou pas următor”, a spus PETER PILZ.

Politicianul Peter Pilz semnala mita din privatizarea Petrom încă de acum mai bine de un deceniu. El îl acuza contele austriac Alfons Mensdorff-Pouilly de luare de mită. "OMV a plătit 1,5 milioane de euro către firme în spatele cărora se afla Alfons Mensdorff", spunea atunci Pilz.

„Un milion de euro a plătit OMV, în mai multe tranșe, unei firme de consultanță și alte 500.000 către firma care a aparținut un­chiu­­lui lui Mensdorff, un cunoscut traficant de arme din Ma­rea Britanie. (...) Eu vreau doar să știu ce a făcut Mensdorff mai exact, că doar nu e expert în sondarea petrolului", spunea Pilz în anul 2011.

Compania OMV a fost acuzată încă din 2006 de dare de mită, iar procuratura din Vie­na s-a sesi­zat și a de­marat o anchetă pentru plățile făcute de OMV către Mensdorff. Dar nu a existat nici o urmare, cu toate că OMV a recunoscut că a existat un contract semnat între concernul austriac și Mensdorff. 

Mai multe articole despre:
omv coruptie privatizare firme