MENIU

Cu una dintre cele mai mici rate de imunizare din Uniunea Europeană, România pregătește a 3-a doză de vaccinare

Vaccinarea bate pasul pe loc in România

 Ministerul Sănătăţii a făcut toate demersurile să fie pregătit pentru demararea imunizării cu a treia doză a vaccinului anti-COVID, a declarat, miercuri, secretarul de stat în Andre Baciu. Anunțul vine în condițiile în care țara nostră este pe penultimul loc în Uniunea Europeană ca rata a imunizării. Doar 3 români din 10 au fost inunizați, în conndițiile în care media europeană este de peste 7 din 10.

"Ne aşteptăm ca Agenţia Europeană a Medicamentului să emită o recomandare în acest sens undeva la mijlocul lunii septembrie. Imediat ce va emite această recomandare, noi o să demarăm, va fi probabil undeva în octombrie. Noi am făcut toate demersurile necesare atât din punct de vedere tehnic, cât şi din punct de vedere organizatoric, încât să fim pregătiţi în momentul în care avem această recomandare să putem să o aplicăm în România imediat", a afirmat Andrei Baciu, citat de Agerpres.

Acesta a precizat că administrarea celei de-a treia doze, de rapel, se adresează în primul rând celor care au nevoie din punct de vedere imunitar, cum ar pacienţi care au făcut un transplant, suferă de diverse afecţiuni oncologice sau urmează diverse tratamente. 

Clasamentul ţărilor membre UE după nivelul de vaccinare a populaţiei împotriva COVID-19 menţine România pe penultimul loc, cu doar 27,5% din populaţie vaccinată cu cel puţin o doză, arată site-ul ourworldindata.org.

Semnalul și mai îngrijorător este că rata de vaccinare a scăzut continuu în ultima perioadă, pe fondul unei campanii mediatice lipsite de eficiență.

Mai multe articole despre:
imunizare covid a 3-a doza