MENIU

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea

O saltea cu pete de mucegai se cunoaste dupa miros si culoarea petelor: alb, negru, rosu, galben, albastru sau violet. In cazul in care este foarte deteriorata, salteaua trebuie inlocuita. Daca nu este, aceasta poate fi salvata cu anumite metode.

Cu ce se scoate mirosul de mucegai din saltea – foloseste ingrediente naturale:

O metoda este ca salteaua sa fie acoperita cateva minute cu bicarbonat de sodiu. Dupa ce actioneaza cateva minute, chiar jumatate de ora, acesta se indeparteaza cu ajutorul aspiratorului. Apoi, se amesteca apa calda cu otet sau alcool izopropilic si se sterg petele de mucegai in mod repetat pana dispar. La final, se mai pune inca un strat de bicarbonat de sodiu, se lasa 30 de minute si se indeparteaza cu aspiratorul. Salteaua trebuie apoi sa fie lasata la uscat intr-un loc calduros, bine aerisit. De preferat afara la soare, scrie sfatnaturist.ro.

Aceasta metoda trebuie repetata cat mai des, mai ales daca mirosul nu a disparut complet. Pentru a disparea senzatia de miros de mucegai, puneti in ceara de parchet atunci cand faceti curatenie cateva picaturi de lavanda. Aerul se va improspata, iar micile insecte nu vor mai fi atrase de dormitor. Sau daca aveti cateva flori de levantica uscata prin casa, presarati-le pe covor inainte de a aspira in camera cu 5-10 minute. Cand aspirati, mirosul florilor se va ridica si va lasa o atmosfera curata si frumos mirositoare.

Mai multe articole despre:
mucegai mucegai saltea curăţare saltea