MENIU

Cu ce poți înlocui zahărul. Alternative sănătoase

Cu ce poți înlocui zahărul. Alternative sănătoase ale acestui aliment, recomandate în special, în cazul celor care vor să piardă în greutate, dar și al celor care suferă de diabet.

Stevia

Indulcitorii naturali includ stevia. Daca vreti ceva super dulce, stevia ar trebui sa va satisfaca. Este de 200 de ori mai dulce decat zaharul! Stevia este disponibila in pachete, picaturi, tablete si amestecuri pentru coacere.

Curmale

Credeti sau nu, indulcitorii naturali includ curmalele. Acestea sunt usor de digerat si pot indulci o masa atunci cand sunt amestecate intr-o pasta. Ele sunt, de asemenea, incarcate cu substante nutritive, inclusiv cupru, fier, potasiu, mangan, magneziu si vitamina B6.

Mierea naturală

Cand vine vorba de indulcitori naturali, mierea pura este una dintre cele mai bune alternative la zahar pe care le puteti gasi. Ea este plina de antioxidanti, enzime si alti nutrienti care ajuta la intarirea sistemului imunitar si la promovarea unui intestin sanatos. Incercati mierea pe paine prajita, cu iaurt sau in ceai pentru un gust mai dulce.

Ce trebuie sa mananci daca esti deprimat. Alimente care imbunatatesc starea de spirit și te feresc de depresie

Zahar de nuca de cocos

Indulcitorii naturali sanatosi includ zaharul de nuca de cocos. Ca si apa de nuca de cocos, zaharul de nuca de cocos ofera organismului substante nutritive benefice. Cu o incarcatura glicemica scazuta, zaharul de nuca de cocos ofera un gust dulce fara efectele nocive ale zaharului prelucrat. Utilizati zahar din nuca de cocos in retete pentru un gust dulce si o doza sanatoasa de antioxidanti, vitamine si minerale.

Siropul de artar

Alternativele la zahar includ siropul de artar. Ca si alti indulcitori naturali, siropul de artar este incarcat si cu antioxidanti care lupta impotriva bolilor. Nutrientii din sirop de artar ajuta la reducerea daunelor oxidative in organism si la lupta impotriva radicalilor liberi. Asigurati-va ca achizitionati sirop de artar pur, fara ingrediente adaugate!

 

SURSA

 

Mai multe articole despre:
Cu ce poți înlocui zahărul alimente sanatate