MENIU

Cu ce poti inlocui faina de grâu, pentru prepararea produselor de patiserie. Este mult mai sănătoasă

Cu ce poți înlocui făina de grâu, în produsele de patiserie. Este mult mai sănătoasă.Iată despre ce este vorba.

Cu ce poți înlocui făina de grâu

Este vorba despre făina de naut, care poate fi utilizata intr-o varietate de moduri in bucatarie pentru a adauga valoare nutritiva si pentru a imbogati gustul preparatelor.

Faina de naut este un produs alimentar obtinut prin macinarea nautului uscat. Nautul este o leguminoasa bogata in nutrienti si proteine. Faina de naut este apreciata pentru versatilitatea sa in bucatarie, fiind folosita in retetele culinare din intreaga lume.

Este o alternativa sanatoasa la faina obisnuita, fiind fara gluten si avand un continut ridicat de proteine (fiind adesea folosita in dietele vegane si vegetariene), fibre si alte substante nutritive. De obicei, este folosita in prepararea painii, aluaturilor, clatitelor, prajiturilor si multor alte produse de patiserie si gastronomice.

Așa prepari cel mai bun falafel la tine acasă! Rețeta turcească

Printre modalitatile comune de utilizare se numara:

  • Inlocuirea fainii de grau: Faina de naut poate fi utilizata inlocuind partial sau integral faina de grau in retetele de paine, prajituri, clatite sau alte produse de patiserie.
  • Ingrosarea si legarea sosurilor: Faina de naut poate fi folosita pentru a ingrosa si a lega sosuri, supe sau ciorbe, oferind o textura cremoasa si bogata.
  • Prepararea tofu-lui sau a seitanului: Faina de naut poate fi utilizata pentru a prepara tofu sau seitan acasa, oferind o sursa sanatoasa de proteine vegetale.
  • Pregatirea turtelor si chiftelutelor vegane: Faina de naut poate fi adaugata in turturi si chiftelute vegetariene pentru a le oferi consistenta si pentru a creste continutul de proteine.

 

sursa: Sfat Naturist

Mai multe articole despre:
faina de grau naut alimente sanatate