MENIU

Cu adevărat un aliment-minune. Ce să mănânci ca să scazi colesterolul și să ”arzi” rapid grăsimea

Nuca de cocos este o sursă completă de hrană prin pulpa sa albă, apa, laptele şi uleiul său. În multe insule, asigură alimentaţia localnicilor aproape în totalitate. Alexandra Păcuraru a aflat cum se face laptele de cocos în Filipine şi care sunt proprietăţile lui pentru sănătate. 

Alexandra Păcuraru a ales Filipinele pentru câteva zile petrecute mai aproape de natură, de cerul senin, de liniştea loculurilor de acolo şi de platourile cu fructe. ”Vreme frumoasă, oameni frumoşi, fructe proaspete, privelişte superbă şi amintiri de neuitat”, a scris Alexandra pe Facebook, unde a publicat o mulţime de fotografii din Manila, El Nido, Puerto Princesa sau cu pădurile de mangrove ale Filipinelor.

În Puerto Princesa, Alexandra a simţit energia terenurilor întregi înţesate de teck, mahon, bananieri, bambus sau cocotieri. Tot în Puerto Princesa, s-a bucurat de nuca de cocos, vedeta Filipinelor! Mulţi filipinezi au înlocuit deja laptele clasic de la animale, cu cel de nucă de cocos. Are o textură untoasă şi un gust dulceag.

Este bogat în vitaminele C, E, B1, B3, B5, şi B6, dar şi în fier, zinc, sodiu, calciu, magneziu, fosfor, acizi graşi esenţiali omega 6 şi conţine acid lauric - substanţă regăsită în laptele matern, ne transmite Alexandra. Laptele de cocos, spune ea, ajută la întărirea sistemului imunitar şi previne apariţia bolilor. Este şi un bun detoxifiant, accelerează arderea grăsimilor şi este foarte hrănitor, motiv pentru care nutriţioniştii îl recomandă în curele de slăbire.

Alexandra a aflat că laptele de cocos protejează inima, menţine sănătatea glandei tiroide şi a sistemului nervos, ajută la secreţia de insulină şi scade colesterolul. Aportul de seleniu, îl face un bun antioxidant care ameliorează simptomele artritei. Seleniul controlează şi radicalii liberi şi scade riscul apariţiei inflamaţiilor. Alexandra ne mai spune că frumuseţea o putem lăsa tot pe mâna acestei licori.

Ea a aflat că laptele de cocos este perfect pentru hidratarea tenului şi este un excelent demachiant care redă elasticitatea pielii şi consumat ca atare şi aplicat pe tegument. Conţine vitamina C şi cupru, două substanţe care oferă sănătate vaselor de sânge şi care încetinesc procesul de îmbătrânire.

Laptele de cocos se găseşte în supermarketuri, dar Alexandra vă recomandă să îl faceţi, singuri! Filipinezii au metodele lor ştiute de sute de ani, dar moda laptetului de cocos obţinut în casă s-a răspândit în toată lumea. Nu confundaţi apa de cocos cu laptele! Apa de cocos este cea care se aude atunci când luaţi o nucă proaspătă şi o agitaţi. Şi aceasta este bogată în potasiu, calciu şi sodium.

Atenţie! Consumată în exces, apa de cocos poate afecta sistemul nervos, muşchii, nivelul de hidratare şi ph-ul din sânge! Uleiul de cocos are un conţinut mare de grăsimi saturate, dar reduce colesterolul rău şi greutatea corporală. Acesta se foloseşte de mii de ani pentru pielea uscată şi ca balsam de buze. 

Mai multe articole despre:
Alexandra Pacuraru fresh refresh lapte de cocos