CTP, despre MARŢEA NEAGRĂ: "Este un război civil pe care PSD l-a declarat Justiției din România"
PSD, "cu Dragnea în frunte", a declarat un "război civil" Justiției din România, considerând că votul obținut îi legitimează pentru așa ceva, a afirmat jurnalistul Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV, după ce Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale a fost publicată pe furiș, marți noapte, în Monitorul Oficial.
”Nu mai contează conținutul acestor legi sau discuția despre oportunitatea lor. Ceea ce a dorit coaliția de guvernare a dorit să conteze este modul în care au fost băgate pe gâtul populației aceste ordonanțe de urgență. E vorba de un gest asumat, dictatorial, totalitar; vine din bezna ultimilor ani sub Ceaușescu. Partidul numit PSD - sub diferitele lui denumiri din 1990 până acum - n-a făcut decât să se machieze, să se vopsească, pentru a nu i se vedea fața de partid ceaușist, ceea ce este în acest moment”, a declarat Cristian Tudor Popescu, la Realitatea TV.
Ne-am întors în decembrie 1989, susține jurnalistul. În opinia sa, acum avem pe de o parte PSD-ul, care se comportă ca un "partid-stat", iar de cealaltă parte - cetățenii.
"Firește că acești cetățeni nu sunt întreaga populație a țării, firește că pot fi calificați drept puțini de către PSD și sateliții lui. Dar în '89 era aceeași situație - au ieșit maximum 100.000 de oameni, față de populația de atunci de 22 de milioane", a afirmat Cristian Tudor Popescu.
Jurnalistul evidențiază că societății îi rămân modalitățile democratice pe care acum - față de decembrie '89 - le are la dispoziție.
”Avem exprimarea liberă, se poate demonstra pașnic, se pot depune plângeri către CCR. Poate fi dată în judecată coaliția de guvernământ. Guvernul poate fi dat în judecată pentru modul în care a încălcat drepturile de bază ale democrației. Opoziția politică din Parlament care până acum a fost ca inexistentă poate încerca și ea cu mijloacele parlamentare. Astea sunt modalitățile. Sesizarea organismelor europene de justiție în legătură cu procedeele anti-democratice ale PSD”, a precizat Cristian Tudor Popescu.
În opinia jurnalistului, este un "război civil" pe care l-a declarat PSD, cu Dragnea în frunte, Justiției din România, considerând că votul este de ajuns pentru așa ceva. PSD a transmis mesajul: 'Doriți o dictatură în România care să vă bage bani în buzunar?”, a mai declarat jurnalistul, la Realitatea TV.
Marți noapte, pe furiș, Guvernul Grindeanu a adoptat graţierea unor pedepse ca proiect de lege, dar şi Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea Codurilor Penale.
Cele două acte normative nu erau pe ordinea de zi, marți, publicată pe site-ul Guvernului, şi nici pe cea suplimentară. După doar trei ore, Ordonanţa de Urgenţă a fost publicată în Monitorul Oficial, iar aşa cum a precizat Florin Iordache, prevederile intră în vigoare, de îndată, dar există o singură excepţie: dezincriminarea abuzului în serviciu intră în vigoare la 10 zile de la publicarea în Monitorul Oficial.
În textul ordonanței de urgență se prevede, referitor la abuzul în serviciu, că răspunderea penală intervine doar în cazul unei pagube materiale de peste 200.000 de lei. În orice formă, OUG salvează mulţi lideri PSD cu dosare, printre care Liviu Dragnea, Gabriel Oprea sau Nicuşor Constantinescu.
Oamenii nu au rămas indiferenţi: în jurul orei 00.40, aproximativ 12 000 de persoane erau deja în Piaţa Victoriei, pentru a protesta. Aceştia au scandat: "Demisia" şi "DNA, să vină să vă ia". În jurul Guvernului, jandarmii au pus garduri, pentru a proteja clădirea Guvernului, în care doar jurnaliştii au rămas baricadaţi, întrucât miniștrii au părăsit Palatul Victoria imediat după ședință.