MENIU

Cruzime fără margini! Adolescenţi suspectaţi că dresau metişi Amstaff folosind câini şi pisici de rasă comună, cercetaţi de Poliție. Animalele folosite în dresaj, ucise

Câine din rasa Amstaff - imagine de arhivă

Incident șocant în Bistriţa-Năsăud. Doi adolesenţi din judeţ suspectaţi că dresau metişi Amstaff folosind câini şi pisici de rasă comună, care în urma antrenamentelor mureau, sunt cercetaţi de poliţişti. Unul dintre ei, în vârstă de doar 16 ani, a fost chiar reţinut de poliție.

”În cursul lunii martie 2023, poliţiştii din cadrul Biroului pentru Protecţia Animalelor Bistriţa-Năsăud, în urma efectuării unor activităţi informativ-operative, s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că mai multe persoane, posibil minore, dintr-o comună din judeţul Bistriţa-Năsăud, organizează lupte între câini şi pregătesc în acest scop exemplare canine din rasele periculoase”, informează, joi, Poliţia Judeţeană Bistriţa-Năsăud într-un comunicat remis presei.

Cruzimea de care au dat dovadă cei doi adolescenți este fără margini, asta deoarece, potrivit poliției, la pregătirea câinilor erau folosite animale vii. Vorbim aici despre câini de rasă comună şi pisici, animale care în urma acestor antrenamente mureau.

Surse judiciare au precizat, pentru News.ro, că animalele dresate erau metişi Amstaff.

”În urma activităţilor de cercetare penală desfăşurate, a fost dispusă continuarea urmăririi penale faţă de doi bănuiţi minori, de 16, respectiv 15 ani”, se mai arată în comunicatul citat.

Instituţia a precizat că unul dintre bănuiţi, minor de 16 ani, a fost reţinut.

 

Mai multe articole despre:
adolescenti caini lupta amstaff retineri