MENIU

Crizantemele sunt florile toamnei. Cum să ai grijă de ele și la ce temperaturi rezistă

Crizantemele sunt florile toamnei. Cum să ai grijă de ele și la ce temperaturi rezistă

Chiar dacă nu ai o grădină imensă, există o plantă de toamnă de care ai absolut nevoie. Crizantemele sunt florile toamnei. Aceste flori frumoase sunt cărțile de vizită ale toamnei și sunt ușor de cultivat. Le vei vedea peste tot în această perioadă a anului.

Crizantemele sunt rezistente la dăunători și boli, așa că necesită întreținere redusă. Ele funcționează bine în ghivece și în pământul de grădină, deopotrivă. Au forme diferite, cu flori mari și luxuriante sau flori asemănătoare margaretelor.

Cum îngrijești Dracena. Locul din casă care o va ajuta să crească armonios

Crizantemele sunt florile toamnei

Aceste superbe flori ale toamnei sunt plante perene dacă le pui în pământ la începutul sezonului, astfel încât să își poată stabili rădăcina înainte de iarnă. Dar dacă nu, nu trebuie să te îngrijorezi.

Sunt suficient de ieftine pentru a le înlocui anual. Pentru că sunt disponibile într-o mulțime de culori, sunt un must-have pentru grădina ta de toamnă sau pentru a înfrumuseța treptele din fața casei cu ele alături de niște dovleci și tărtăcuțe. Nimic nu spune mai frumos „bun venit” în această perioadă a anului decât aceste flori de toamnă luminoase și vesele.

Plante despre care se spune că pot ameliora stresul și anxietatea. Mulți dintre noi le au deja în casă

Aceste flori au nevoie de lumină pentru a se dezvolta armonios și rezistă la temperaturi cu plus. Cea mai bună perioadă pentru a le planta este de primăvara până la sfârșitul verii.

Cum să ai grijă corect de orhidee. De ce au nevoie de fapt aceste flori superbe

Cele mai recomandate tipuri de crizanteme sunt Hillside Sheffield Pink, Clara Curtis, Mary Stoker. Dăunătorii și bolile de care trebuie să ai grijă pentru a nu provoca boli crizantemelor sunt afidele și minerii de frunze.

Pentru a planta corect o crizantemă trebuie să sapi o groapă de două ori mai lată decât ghiveciul și să pui planta în gaură, astfel încât coroana să fie la nivelul solului și nu mai adânc! Umple groapa cu pământ și udă.

Cum să-ți protejezi plantele de infestarea cu musculițe albe cu doar două ingrediente banale: orice gospodină le are în bucătărie

Cum să îngrijești crizantemele toamna

Crizantemele nu necesită foarte mult timp pentru îngrijire, așa că adaugă un compost când le plantezi. Mai apoi le poți pune un îngrășământ de uz general cu eliberare lentă la începutul verii. Udă crizantemele în mod regulat, mai ales când plantezi pentru prima dată pentru că se vor ofili în zilele toride.

Citește continuarea aici

Plante care te pot ajuta să ai un somn odihnitor. Cu ce poți să-ți decorezi dormitorul

Mai multe articole despre:
crizanteme