Criza trenurilor de metrou. Care sunt cele mai afectate magistrale de întârzierile imense
Traficul în metroul bucureștean este dat peste cap, din cauza deciziei companiei de a reduce, aproape de minimum, numărul garniturilor care ies pe traseu. Scuza celor de la Metrorex este că multe trenuri au peste 1 milion de kilometri, nu există piese de schimb, motiv pentru care reprezintă un pericol pentru transportul subteran.
Cea mai dificilă situație se întâlnește pe M3 Preciziei – Anghel Saligny unde intervalul de circulație este de 9 minute și au fost scoase două trenuri din 12. Pe M1 și M4 Dristor Pantelimon și, respectiv Gara de Nord Străulești intervalele de circulație vor fi de opt minute circulând 16 din 17 trenuri și, respectiv, cinci din șase trenuri.
În fine pe magistralele M2 și M5 intervalele de circulație vor fi de șase minute pe acestea aflându-se 13 trenuri din 16 și, respectiv șase din șase trenuri planificate. În total deci flota Metrorex are un minus de șapte rame care nu au efectuată revizia astfel încât să poată circula.
Mai multe trenuri sunt reținute în depouri ca urmare a faptului că au atins un kilometraj de un milion de kilometri la care trebuie schimbate anumite piese ce nu sunt disponibile în prezent.
Criza trenurilor de metrou. 9 minute interval de circulație
La finele săptămânii trecute Metrorex a informat că, în perioada imediat următoare, programul de circulație a trenurilor de metrou va suferi modificări pe toate magistralele, iar intervalele de circulație ar putea ajunge până la 10 minute în orele cu vârf de trafic.
Aceasta se va întâmpla „din cauza neasigurării numărului suficient de trenuri, de către Alstom Transport S.A. – prestator al serviciilor de mentenanță a trenurilor de metrou, conform graficelor de circulație asumate”, a spus Mariana Miclăuș, scrie clubferoviar.ro