MENIU

Criză pe aeroportul din Egipt: Sute de români așteaptă de 30 de ore pentru zborurile lor

Peste 200 de turiști români se află într-o situație critică pe aeroportul din Sharm El Sheikh, Egipt, unde sunt blocați de mai bine de 30 de ore din cauza amânării repetate a unui zbor. Aeronava care trebuia să decoleze marți spre Iași a fost întârziată de mai multe ori, iar zborul încă nu a avut loc.

Români blocați pe un aeroport din Egipt

Zborul, programat inițial pentru ora 11:20 a zilei de marți, trebuia să aducă turiștii români din stațiunea egipteană la Iași, după o călătorie de aproximativ 3 ore și 20 de minute. La peste o zi de la ora estimată a decolării, avionul se află încă pe aeroportul din Sharm El Sheikh, fără a fi pornit în direcția României.

Problemele sunt agravate de faptul că același avion al companiei aeriene private este folosit pentru cursele dus-întors. Astfel, aproape 200 de turiști care trebuiau să plece marți după-amiază din Iași spre Egipt sunt și ei afectați de întârziere, având în vedere că vacanța lor a început cu o zi pierdută.

După mai multe amânări, aeronava era așteptată să ajungă în Iași astăzi, la ora 15:20, însă zborul a fost din nou întârziat. Noua oră estimată pentru sosire este acum diseară, la ora 21:00. În acest moment, aproape 200 de români așteaptă în Egipt să se întoarcă acasă, în timp ce alți 200 de români rămân în așteptare la Iași pentru a începe vacanța lor în Egipt.

Autoritățile și compania aeriană sunt sub presiune pentru a rezolva rapid situația și a oferi clarificări și suport atât pentru turiștii blocați în Egipt, cât și pentru cei care așteaptă să plece.