MENIU

Criză financiară la DGASPC Constanța. Angajații au rămas fără salarii pe ultimele 3 luni. Se anunță proteste

Criză financiară la DGASPC Constanța

Este criză financiară la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Constanța. Cei 1.900 de angajați, care îngrijesc și copii și adulți cu nevoi speciale, au rămas fără salarii. Este nevoie de cel puțin 24 de milioane de lei pentru a asigura cheltuielile. 

Situația angajaților de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța este absolut dramatică. Oamenii, și aici vorbim despre 1.900 de persoane, au rămas fără salarii pentru ultimele trei luni ale anului.

Banii ar fi trebuit să fie alocați de Ministerul Muncii, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat și asta deoarece instituția a sancționat Direcția de asistență socială cu 25% pentru că nu a terminat de construit, anul trecut, locuințe protejate de tip familial. 8 case trebuiau să fie construite în Constanța, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat, fapt pentru care finanțatorul, adică Guvernul, prin Ministerul Mediului, a decis să ia măsuri.

În prezent, autoritățile locale caută soluții pentru a asigurarea cheltuielile de funcționare ale DGASPC. În conturile care sunt aproape goale mai sunt bani doar pentru jumătate din salarii în noiembrie. Sindicatele amenință cu proteste care ar putea avea loc începând de săptămâna viitoare în Constanța, dar și la București, mai exact la Ministerul Muncii.

Mai multe articole despre:
criza criza financiara dgasp constanta