MENIU

Criză de medicamente pentru pacienții care au suferit un AVC! RISCURI majore pentru bolnavi

Pacient spital - imagine cu notă sugestivă

Situația este dezastruoasă la secția de Neurologie a spitalului din Slatina. Medicii nu mai au medicamentele care-i salvează pe pacienții care au suferit un atac cerebral. O singură fiolă mai este pe stoc, iar o persoană care a trecut prin așa ceva are nevoie de cel puțin două.

Neurologii din Spitalul Județean de Urgență Slatina nu mai au trombolitice pentru a-i salva pe pacienții care suferă un accident vascular cerebral (AVC). Este o problemă semnalată cu luni în urmă, care s-a acutizat.

În prezent, spitalul trece prin cea mai neagră perioadă din ultimii cinci ani, de când este posibilă tromboliza la Slatina. 

Dacă în alți ani, problema majoră o reprezenta epuizarea fondurilor alocate acestui program, acum medicii se tem să nu fie puși în situația de a nu-și mai ajuta pacienții pentru că medicamentul se găsește din ce în ce mai greu la furnizori și în cantități infime. 

Problema este legatăd e faptul că producătorul, o firmă din germania, a anunțat încă din toamna anului trecut că nu mai poate face față cererilor mari. 

O fiolă de medicament costă 1.500 de lei, iar pentru un pacient sunt necesare două fiole. 

Tratamentul îi permite pacientului să plece pe picioare acasă. 

Mai multe articole despre:
criza medicamente criza medicamente pacienti avc bolnavi