MENIU

Criza COVID-19. Manager spital: A început transmiterea comunitară. Fac apel la toți medicii din România să nu refuze tratarea bolnavilor!

Apel către medici lansat de managerul Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Capitală! Emilian Ioan Imbri face un apel la toți medicii din România să nu își părăsească bolnavii de frica unei infecții cu COVID-19. Acesta a mai spus că s-a anunțat că a început transmiterea comunitară a infecției cu coronavirus, într-o intervenție telefonică, sâmbătă, la Realitatea PLUS. 

 

„Oficial s-a anunțat că a început transmiterea comunitară a acestei infecții. Transmiterea comunitară înseamnă că nu mai contează dacă ai fost contact cu cineva care e pozitiv, nu mai contează dacă ai fost în contact cu cineva care a venit din Spania, Grecia, Italia, Franța. Boala a început să se transmită deja de la persoană la persoană. Contacții nu au stiut ca au fost contacți. (...) Transmiterea comunitară este îngrozitor de rapidă și se va vedea în zilele ce urmează.

Transmitere comunitara a virusului înseamna vedeți ce se intampla in spitale, adica pacient care este în spital și accidental intră în contact cu cel adus seara, vine de la nu știu ce centru, și a doua zi au amândoi și peste câteva zile se agravează. Un pacient adus in spital într-un salon cu alt pacient, peste o zi sunt amândoi bolnavi.

Infecția comunitară înseamnă o panică în rândul spitalelor și al medicilor, înseamnă o frică atât de mare de această infecție. Este o frică atât de mare, personal nu înțeleg frica aceasta la medici. Uităm de bolnavi, ne uităm spre virus, timp în care nu le acordăm atenția cuvenită celor care au nevoie. Fac apel la toți medicii din țara românească să nu fugă, să nu refuze să trateze pe cei care au nevoie de ei, chiar daca în sinea lor, în sufletul lor simt o frică că ar putea ca cel din fața lor să-i dea și o infecție, și o coronavirus”, a declarat sâmbătă managerul spitalului „Victor Babeș” la Realitatea PLUS.