MENIU

Cristoiu: Ministrul nu a înţeles că revocarea e o decizie cu implicaţii uriaşe pentru România

Jurnalistul Ion Cristoiu a comentat, într-o intervenţie telefonică la Realitatea TV, anunţul deciziei de declanşare a procedurii de revocare a procurorului-şef al DNA, anunţ făcut, joi, de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader. 

Ion Cristoiu a explicat că, din perspectiva sa, ministrul nu a convins publicul şi a apreciat că Tudorel Toader "nu a înţeles că actul vine cu implicaţii uriaşe pentru România". 

"Ministrul nu a înţeles că actul e o decizie cu implicaţii uriaşe pentru România. E vorba de Kovesi, cu un sprijin uriaş intern şi extern. Nu poţi veni în faţa opiniei publice decât pentru a o convinge. (...) Cel mai grav e că ministrul ne-a anunţat în 3 iulie 2017 că a cerut Inspecţiei Judiciare un control de fond. Concluziile acestui raport nu au fost amintite de domnul ministru. Ne-a prezentat puncte de vedere ale domniei sale. Unele declaraţii ale domniei sale, chiar şi pentru mine, sunt fără justificare: "a afectat imaginea României", a spus jurnalistul, într-o intervenţie telefonică la emisiunea Talk News. 

Ion Cristoiu a adăugat că, "dacă preşedintele ar semna această revocare, ar fi o ilegalitate".

"M-am uitat ca un om care se uita la un spectacol. Este un dezastru. Principalele efecte în care târăşte PSD şi ALDE sunt: Iohannis sigur va refuza, va creşte în sondaje cu încă 20 la sută, iar PSD-ul nu poate să scape de imaginea unei încercări stângace. Trebuie să convingi de justeţea acestei cereri. Este o decizie pe care preşedintele o va respinge, nu este o decizie tehnică. A cerut revocarea unui demnitar care are o imagine extraordinară pentru o mare parte a populaţiei. Nu poţi cere revocarea că aşa vreau, că a denigrat România în străinătate. Este profesor universitar, domnia sa a ţinut o conferinţă de presă cu scopul să ne convingă. Repet, domnul ministru a anunţat şi a sesizat Inspecţia Judiciară, care a făcut un control. Domnia sa era dator din februarie 2017 să iasă în public şi să-i facă cu degetul lui Kovesi. Dacă preşedintele ar semna această revocare, ar fi o ilegalitate. La acest raport a lucrat numai domnul Toader. Ce corp de control a fost şi a verificat o activitate care nu se rezumă numai la incidente din ultimul timp? E vorba de activitatea unui om din 2013 şi până acuma. Problema asta este o chestiune cu mari implicaţii. A făcut un exerciţiu de autoritate. Domnia sa a ieşit din lege. El nu ne-a spus... toate afirmaţiile erau vorbele lui împotriva vorbelor lui Kovesi. El când a cerut control Inspecţiei Judiciare era sigur că acel control este în defavoarea lui Kovesi. A renunţat la tot ce a susţinut în timpul verii, că ţine cont de raportul unei instituţii", a spus Ion Cristoiu, la Realitatea TV.

 

Mai multe articole despre:
Realitatea Tv Ion Cristoiu tudorel toader