MENIU

CRISTOIU, despre "BILEŢELUL ROZ": După părerea mea, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui chemat la DNA

<p>ION CRISTOIU</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a vorbit în cadrul emisiunii Jocuri de putere de la REALITATEA TV despre celebrul "BILEŢEL ROZ" trimis de Călin Popescu Tăriceanu preşedintelui României. "Era vorba despre o anchetă penală în curs. În bileţel Tăriceanu îi spunea lui Băsescu: "poate vorbeşti tu la Parchet". Societatea românească nu era atât de exigentă faţă de traficul de influenţă, ca acum", a spus Cristoiu.

"În 11 ianuarie2007 eu eram într-unul dintre cele mai crunte războaie cu Traian Băsescu. Eram adversar lui Traian Băsescu. În emisiune, doamna Elena Udrea, a făcut o dezvăluire într-o emisiune adversară, o mare strategie mediatică.

Atât de ambiguă era declaraţia Elenei Udrei, încât eu nu am crezut. Îl somam pe domnul Traian Băsescu să spună dacă există acest bileţel, pentru că Tăriceanu nega. Pe 17 ianuarie 2007, Traian Băsescu a iieşit într-o conferinţă de presă şi a arătat bileţelul.

Era vorba de o anchetă penală în curs. Îi scria: "poate vorbeşti tu la Parchet". Societatea românească nu era atât de exigentă faţă de traficul de influenţă, ca acum. Tăriceanu a spus că Elena Udrea a spus că ar putea fi acuzată de tăinure. Acest bileţel s-a judecat o dată", a spus Ion Cristoiu la REALITATEA TV. 

Acesta a mai precizat şi că preşedintele Senatului s-a întâlnit cu interlopul Costică Argint la Roma. "După părerea mea, Călin Popescu Tăriceanu ar trebui chemat la DNA", a mai spus Cristoiu.