MENIU

CRISTIANO RONALDO, BALONUL DE AUR. Cine e CRISTIANO RONALDO. E cel mai bun CRISTIANO RONALDO?

CRISTIANO RONALDO, Balon de AUR? Cine e CRISTIANO RONALDO. E cel mai bun CRISTIANO RONALDO?

CRISTIANO RONALDO. Internaţionalul portughez al echipei Real Madrid, Cristiano Ronaldo, a câştigat, luni seară, pentru a doua oară Balonul de Aur, trofeu ce a fost decernat în cadrul unei gale desfăşurate la Zurich. Cine este CRISTIANO RONALDO?

CRISTIANO RONALDO i-a devansat pe francezul Franck Ribery (Bayern Munchen) şi pe argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona).

Trofeul i-a fost înmânat de fostul internaţional brazilian Pele.

CRISTIANO RONALDO, în vârstă de 28 de ani, a mai câştigat Balonul de Aur în 2008. CRISTIANO RONALDO a marcat în 2013 67 de goluri în 56 de meciuri disputate. De asemenea, el a înscris toate cele patru goluri ale Portugaliei în dubla manşă cu Suedia, din play-off-ul de calificare pentru Cupa Mondială.

Finalist de şase ori în ultimii şapte ani la Balonul de Aur, el a fost al doilea în 2009, 2011 şi 2012.

De asemenea, CRISTIANO RONALDO este primul portughez care a câştigat de două ori Balonul de Aur. Anterior, el se afla la egalitate cu Eusebio şi Luis Figo, care au primit acest premiu câte o dată.

Ribery, în vârstă de 30 de ani, a câştigat în 2013, cu Bayern Munchen, campionatul Germaniei, Cupa Germaniei, Liga Campionilor, Supercupa Europei şi Campionatul Mondial al cluburilor. El a fost ales cel mai bun jucător din campionatul Germaniei şi va participa cu naţionala Franţei la Cupa Mondială.

Lionel Messi, în vârstă de 26 de ani, cvadruplu laureat, a câştigat campionatul Spaniei cu FC Barcelona în sezonul trecut şi a marcat 45 de goluri. El s-a confruntat cu mai multe accidentări anul trecut.

Finaliştii

CRISTIANO RONALDO, finalist pentru a şasea oară în ultimii şapte ani, consideră că merită să câştige trofeul: "Dacă merit să câştig? Poate că da, la fel ca anul trecut sau în urmă cu doi ani. Cred că merit Balonul de Aur în fiecare an".

Pentru Lionel Messi, un eventual succes luni ar reprezenta al cincilea său trofeu Balonul de Aur consecutiv. "Este o plăcere să mă număr printre finalişti şi sunt foarte mândru. În opinia mea trofeele de echipă sunt cele care contează cel mai mult, dar este plăcut să fii apreciat. Şi dacă nu voi câştiga Balonul de Aur nu va fi o mare tragedie", a afirmat Messi, conform fifa.com.

Franck Ribery, finalist pentru prima dată, a spus că indiferent dacă va obţine sau nu trofeul el este fericit că se află printre nominalizaţi. "Sunt bucuros că sunt printre finalişti, alături de Cristiano Ronaldo şi Messi".

CRISTIANO RONALDO. FIFA va decerna luni şi trofeul pentru jucătoarea anului, antrenorul anului - la fotbal masculin şi fotbal feminin, premiul preşedintelui FIFA, premiul pentru fair play şi premiul Puskas. De asemenea, va fi anunţată World XI 2013, echipa ideală a anului.

Pentru jucătoarea anului, finalistele sunt Nadine Angerer (Germania), Marta (Brazilia) şi Abby Wambach (SUA).

Finaliştii pentru antrenorul anului sunt: Alex Ferguson (Manchester United, retras la finalul sezonului trecut), Jupp Heynckes (Bayern Munchen, retras la finalul sezonului trecut) şi Jurgen Klopp (Borussia Dortmund).

CRISTIANO RONALDO. În ceea ce priveşte antrenorul anului pentru o echipă feminină, cei trei nominalizaţi sunt: Ralf Kellerman (Germania/ VfL Wolfsburg), Silvia Neid (Germania) şi Pia Sundhage (Suedia). Pentru Premiul Puskas, care se acordă celui mai frumos gol al anului, finaliştii sunt suedezul Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain), sârbul Nemanja Matici (Benfica Lisabona) şi brazilianul Neymar (FC Barcelona).

CRISTIANO RONALDO, favorit la BALONUL DE AUR

Ceremonia va fi prezentată de modelul brazilian Fernanda Lima şi de fostul internaţional olandez Ruud Gullit. ]

CRISTIANO RONALDO. Dedicaţii pentru EUSEBIO

CRISTIANO RONALDO. Atacantul portughez al formaţiei Real Madrid, CRISTIANO RONALDO, a dedicat cele două goluri reuşite în meciul cu Celta Vigo fostului jucător Eusebio, decedat la 71 de ani şi înmormântat luni la Lisabona, informează AFP.

"Mulţumesc tuturor, în special Spaniei, pentru omagiul adus lui Eusebio. Era o persoană foarte apropiată de mine şi de toţi portughezii, iar golurile din această seară îi sunt dedicate lui. El m-a ajutat mult, este un exemplu pentru noi. Cu mare tristeţe spun că l-am pierdut pe unul dintre cei mai buni din lume", a declarat CRISTIANO RONALDO.
CRISTIANO RONALDO a ajuns la 400 de goluri marcate în carieră, după ce a înscris de două ori în meciul cu Celta Vigo, scor 3-0, din etapa a XVIII-a a campionatului Spaniei. Ronaldo a marcat în minutele '82 şi 90+3 şi a ajuns la 20 de reuşite în campionat în acest sezon. Scorul la meciul de luni a fost deschis de Benzema, în minutul 67.

CRISTIANO RONALDO a marcat cele 400 de goluri în 652 de partide pentru Sporting Lisabona, Manchester United, Real Madrid şi naţionala Portugaliei.

CRISTIANO RONALDO. "CR7", ovaţionat din nou pe Santiago Bernabeu, a confirmat că va fi prezent la gala pentru decernarea Balonului de Aur de luni, de la Zurich. "Nu ştiu dacă în cazul în care nu câştig va fi o nedreptate, eu încerc mereu să-mi fac treaba la fel, să ajut Real Madrid cu goluri. Dacă voi câştiga, va fi foarte bine, dacă nu, viaţa merge înainte şi voi rămâne acelaşi om", a mai spus CRISTIANO RONALDO.

CRISTIANO RONALDO. Trofeul Balonul de Aur, pentru care finalişti sunt portughezul CRISTIANO RONALDO (Real Madrid), argentinianul Lionel Messi (FC Barcelona) şi francezul Franck Ribery (Bayern Munchen), va fi decernat luni seară, în cadrul unei ceremonii ce va avea loc la Zurich.

Mai multe articole despre:
Ronaldo Balonul de Aur Cristiano Ronaldo CR 7