MENIU

Cristian Rizea: „Scrisoarea despre infracțiunile lui Mircea Geoană are ecou internațional. Am fost condamnat în locul lui, actual secretar general adjunct NATO”

Cristian Rizea, despre scrisoarea către Jens Stoltenberg, șeful NATO, publicată în presa britanică

Fostul parlamentar Cristian Rizea cere demisia numărului 2 din Alianța Nord-Atlantică! Fostul parlamentar i-a trimis o scrisoare secretarului general Jens Stoltenberg, în care îi transmite că speră că acesta va lua decizia de a-l demite pe Mircea Geoană, despre care spune că este corupt, amintind și de mita de 5.000 de euro pe care acesta a acceptat-o. Scrisoarea a fost publicată deja și în presa britanică.

 
„Dragii mei iata ca scrisoarea mea catre seful NATO domnul Jens Stoltenberg referitoare la infractiunile lui Mircea Geoana , are si ecou international !
Astfel eu am fost condamnat in locul lui Mircea Geoana actual secretar general adjunct NATO !”,  a scris fostul parlamentar Cristian Rizea, pe pagina de Facebook.
 
 
În scrisoarea adresată lui Stoltenberg, fostul deputat a relatat cum a luat un împrumut de 300.000 de euro de la un cetățean american, bani dați lui Mircea Geoană cu 4 zile înaintea celui de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din 2009.
„În schimbul acestor fonduri, Mircea Geoană a promis să-mi ofere o funcție de ministru odată ce este ales în funcția de președinte al României! După cum știți deja, Mircea Geoană a pierdut alegerile cu o marjă de 70.000 de voturi, prin urmare, a trebuit să returnez banii prietenului meu de la care am împrumutat fondurile. Am sfîrșit prin a renunța la două dintre proprietățile mele (inclusiv apartamentul în care trăiam la acea vreme în București), pentru a putea returna împrumutul care mi-a fost acordat. Evident, când i-am cerut lui Mircea Geoană restituirea banilor, a refuzat să-i returneze. Câțiva ani mai târziu și cu două luni înainte de candidatura mea pentru funcția de primar, DNA m-a acuzat de trafic de influență și de spălare de bani pentru exact aceeași sumă de 300.000 de euro pe care i-am înmânat-o lui Mircea Geoană pe 3 decembrie 2009!”, scrie Cristian Rizea în scrisoarea trimisă șefului NATO, publicată de Economica.org.uk.

„Sper că după ce veți citi aceste rânduri și veți vedea dovada că Mircea Geoană este corupt, inclusiv videoclipul în care acceptă o mită de 5.000 EUR - veți lua singura decizie acceptabilă: Demisia lui Mircea Geoană.

Sunt sigur că prezența unui corupt la conducerea NATO poate avea un efect major asupra credibilității sale în cea mai mare alianță militară din lume!

De asemenea, aș dori să vă informez că voi prezenta imediat toate dovezile mass-media internaționale, pentru că este dreptul fiecărei țări din cadrul NATO să știe adevărul despre Mircea Geoană!”, a mai scris Cristian Rizea în scrisoarea către secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg.