MENIU

Cristian Popescu Piedone a început DEMOLAREA chioșcurilor la stația de metrou Izvor - VIDEO

A început demolarea chioșcurilor la stația de metrou Izvor / Foto: Inquam Photos

A început demolarea chioșcurilor din stațiile de metrou situate în Sectorul 5 al Capitalei. Primarul Cristian Popescu Piedone a fost, noaptea trecută, la stația Izvor, ca să coordoneze personal muncitorii. În dosarul recent deschis pe numele lui Ion Rădoi, anchetatorii aveau suspiciunea că, în sectoarele 3 și 5, s-a întârziat intenționat demolarea chioșcurilor. Piedone a explicat că emisese somații de mai bine de o lună.  

Imediat după ce circulația trenurilor de metrou s-a oprit, aproape de miezul nopții, a început demolarea chioșcurilor amplasate la stația de metrou Izvor.

Anchetatorii DNA, care au deschis un dosar pe numele lui Ion Rădoi, fostul lider sindical de la metrou, bănuiau că s-a întârziat intenționat demolarea chioșcurilor din sectoarele 3 și 5, după ce desființarea spațiilor comerciale în alte sectoare a început în urmă cu patru luni. Primarul Cristian Popescu Piedone spune că a dat dispoziția de demolare de mai bine de o lună, însă Metrorex ar fi trebuit să trimită acolo echipe.

"Este somația mea, ca primar al sectorului 5, dar este plătită de Metrorex către două societăți. Acum, întrebare: Ministerul Transporturilor nu are 10 flexuri și 10 oameni? Mi-am făcut toate documentațiile din timp, nu există, toată lumea a fost somată, somația de demolare a chioșcurilor e din data 11.06. Ca primar, dau autorizații dacă mi le cer, dar nu mi le-a cerut nimeni, aici totul era clandestin", a spus Cristian Popescu Piedone. 

În legătură cu stenogramele unei discuții dintre Piedone și Rădoi apărute în spațiul public, din care reieșea că edilul i-ar fi cerut fostului lider sindical jumătate din spațiile comerciale de la Izvor, primarul spune că totul a fost o glumă. 

De altfel, Piedone nu este vizat de ancheta procurorilor în care Rădoi e acuzat că a organizat greva ilegală din 26 martie pentru a-i șantaja pe șeful Metrorex și pe ministrul Transporturilor să nu desființeze spațiile comerciale administrate de sindicat, deși contractul cu Metrorex pentru acestea expirase din 2018.