MENIU

Cristian Țopescu, pentru ultima oară la TVR

Cristian Topescu

Cristian Țopescu, pentru ultima oară la TVR!Sicriul cu trupul neînsuflețit al îndrăgitului cronicar și comentator sportiv Cristian Ţopescu va fi depus joi, 17 mai, în Studioul 2 al Televiziunii Române. Fanii își vor putea lua rămas bun de la marele gazetar în intervalul 11.00 – 19.00, anunţă postul public.

“Timp de peste o jumătate de secol, Cristian Ţopescu a fost unul dintre cel mai iubite simboluri ale Televiziunii Române. Datorită profesionalismului, curajului, patriotismului şi carismei domniei sale, Cristian Ţopescu a fost aproape un idol al mai multor generaţii de români”, scriu membrii Consiliului de Administrație al SRTv într-un comunicat.

Cristian Țopescu, cel mai iubit comentator sportiv, s-a stins din viaţă la vârsta de 81 de ani. Fost sportiv de performanţă, a comentat, peste 40 de ani, cele mai frumoase succese româneşti.

Născut la 26 martie 1937 în București, Cristian Ţopescu a făcut şcoala de ofiţeri la Sibiu şi de grăniceri la Oradea. Dragostea pentru cai a moștenit-o de la tatăl său, Felix Ţopescu, campion european şi olimpic.

Până să termine Institutul de Educație Fizică și Sport, lucra deja în presa sportivă. Timp de 40 de ani a fost reporter, comentator, realizator la radio şi televiziune.

Cristian Țopescu a avut peste 5.000 de transmisiuni în direct de la Jocuri Olimpice, Campionate Mondiale și Europene. Printre ele meciurile handbaliştilor români, campioni mondiali în 1970 şi 1974 și performanţa Nadiei Comăneci din 1976, de la Montreal.

În 1983 însă, a fost interzis pe micul ecran, din cauza comentariilor de la meciul Suedia – România. Naţionala s-a calificat atunci, prima oară, la un turneu european - EURO 1984.

Cristian Țopescu a publicat multe articole în presa sportivă şi câteva cărţi.

A fost chiar și senator liberal de București pentru patru ani, între 2008-2012, dar a ajuns să regrete că a intrat în politică.

Mai multe articole despre:
TVR Cristian Ţopescu ultima oară