MENIU

Cristian Diaconescu, despre alianța cu USR: „Mă opun acestui demers. A fost și fuziunea cu PNL Cîțu. Și eu m-am opus”

Cristian Diaconescu a anunțat că se opune demersului PMP de a se alătura USR pentru alegerile din 2024. 

 

„De doi ani jumate, interesul vizavi de care a plecat toată această criză internă a fost fuziunea cu PNL Cîțu. Și eu m-am opus. Si atunci, un grup a zis: E clar, trebuie să-l dăm la o parte ca să ne cățărăm pe funcții pe la diverși. Acum cățărarea e spre USR. 

Eu mă opun acestui demers. Faptul că au făcut o acțiune în interiorul partidului, a unui grup, nerespectând legea, nerespectând statutul, nerespectîând morala, doar pentru a se agăța de niște funcții , inclusiv de de europarlamentari, a generat toate acestea.

@valentynohotyahoo6

Toma și Diaconescu, 2 politicieni care se bat pentru o singura funcție de președinte al PMP, partid înființat de informatorul securității. Băsescu PMP.

♬ sunet original - valentynohot@yahoo.com

Dânșii se așteptau ca, făcând un gest brutal, să plec. N-am plecat. Și m-am ținut de ei.

Și faptul că de trei ani nu reușesc să-și înregistreze conducerea arată niște semne de profundă ilegalitate, deocamdată, până o să fie  o hotărâre definitivă. 

Este prețul pe care-l plătesc. Pentru că, împreună cu niște oameni, rămân consecvent”, a declarat Cristian Diaconescu. 

 

Cristian Diaconescu, cel care ar fi președinte de facto al PMP, a explicat, în exclusivitate la Culisele statului paralel, care este situația partidului. USR și Forța Dreptei, alături de PMP au anunțat „un pol al dreptei” - Alianța Dreapta Unită, la începutu lacestei săptămâni, iar ​Cătălin Drulă, Ludovic Orban și Eugen Tomac au anunțat oficial și participarea pe liste comune la alegerile europarlamentare din 9 iunie 2024. 

„PMP este, într-adevăr, nu numai din declarații, un partid conservator. Da, este un grup în acest partid care încearcă de 2 ani de zile să se legitimeze ca fiind conducerea partidului. Ei au două congrese, cu două statute diferite și cu două conduceri diferite în același timp pe rolul Tribunalului Municipiului București. Cred că n-am mai auzit vreodată de o astfel de situație. Văzând că din punct de vedere judiciar, pentru că sunt probleme foarte serioase, nu au succes, încearcă cum au încercat de 2 ani să mute acest partid vânzându-l într-o direcție sau alta. Au încercat la sfârșitul anului 2021 să-l treacă la PNL-ul lui Cîțu. Atunci m-am opus, după care a început întreaga campanie. Nu vreau neapărat să fac o legătură cu faptul că prin decizia formală a congresului, atunci când eu și colegii mei am fost desemnați în conducerea acestui partid, la rândul lor, cei din sală au hotărât să fiu candidatul la președinție din partea Partidului Mișcarea Populară.

Aia a fost decizia. S-a mers înainte sperând că Diaconescu o să cedeze. O să facă el ceva, o să se sature, o să plece. Uite că n-am plecat, nu e deloc comod și nu e deloc interesant să stai pe coridoarele tribunalului. Au dat afară consilierii locali care nu-i urmau. A fost și este în continuare o întreagă problemă. Nu este în acest moment, din punct de vedere al acestui partid, și cum bine ați remarcat, sunt convins studiind declarații, atitudini în diverse momente, niciun element care din punct de vedere ideologic se îi apropie de USR. Nu există niciun fel de acomodare ideologică. Grupul încearcă să creeze un semnal de presiune publică”, a declarat Cristian Diaconescu, la Culisele statului paralel.

@andreipavel70 #pmp #usr #fortadreptei #5pasidebine #aliante ♬ sunet original - Andrei P

 

 

Mai multe articole despre:
cristian diaconescu pmp alianta pmp usr